Jongeren geholpen met prestatieafspraken huurwoningen

Wethouder Robbert-Jan van Duijn, bestuurder Mieke van den Berg van Eigen Haard en voorzitter Bea van Doorn van Huurdersorganisatie Aalsmeer-Kudelstaart (HAK) hebben de prestatieafspraken 2017 ondertekend. Over de afspraken is de afgelopen maanden intensief gesproken tussen de drie partijen.
 
Eigen Haard maakt de komende jaren flinke stappen in de verduurzaming van de woningen. Na 2022 zijn er geen huurwoningen van Eigen Haard meer met energielabel E, F of G.
 
Woningen voor jongeren
“Ons motto is dat iedereen goed moet kunnen wonen in Aalsmeer. Zowel starters, jongeren of ouderen. Ik ben dan ook bijzonder trots dat we 422 woningen hebben aangewezen voor jongeren tot 29 jaar. Deze jongeren krijgen een tijdelijk contract, zodat de woningen weer beschikbaar komen voor nieuwe woningzoekende jongeren,” aldus de wethouder. Ook is afgesproken dat Eigen Haard gaat experimenteren met ‘Friends-contracten’. Dit zijn contracten waarbij meerdere jongeren, voor een bepaalde periode, bij elkaar kunnen wonen.
 
Goede samenwerking 
Mieke van den Berg van Eigen Haard is te spreken over de samenwerking. ‘Eigen Haard en de gemeente Aalsmeer maken al jaren samen prestatieafspraken. Dat is nu voor het eerst samen met de huurders gebeurd. En dat is een positieve ontwikkeling. 
 
Met Eigen Haard is afgesproken dat het aantal sociale woningen gelijk blijft of groeit. In 2017 verkoopt de corporatie geen huurwoningen. Eigen Haard vergroot het aanbod vrije sector woningen voor de middeninkomens (inkomens van 34.911 tot 45.000 euro). Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan Aalsmeerse inwoners die een sociale huurwoning achterlaten. Op deze manier stimuleert Eigen Haard de doorstroming. Ook wil Eigen Haard de komende jaren woningen bij bouwen voor jongeren, starters en senioren.
 
Woningwet
Woningcorporaties maken elk jaar afspraken met gemeenten en de huurdersorganisatie over de prestaties die ze gaan leveren. Dit is geregeld in de herziene Woningwet. De nu gemaakte prestatieafspraken vormen het samenwerkingskader voor de komende vier jaar. 
 
Foto: Van links naar rechts: Mieke van den Berg (Eigen Haard), wethouder Robbert-Jan van Duijn, Bea van Doorn (HAK)
(advertentie)

Eén reactie

 1. De Focuspunten komen goed tot zijn recht.
  Duurzaamheid.
  Duidelijkheid.
  Beheersbaarheid.
  Eigenhaard en gemeente Aalsmeer TOP !
  PS:
  Minder uit op confrontaties .
  Meer op zoek naar overeen komsten.

  GR Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin