Informatiebijeenkomst woningbouwproject Zwarteweg

Project Zwarteweg bevindt zich achter de brandweerkazerne (Foto archief AV/Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Op woensdag 5 juli houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over het woningbouwproject aan de Zwarteweg. Tijdens de bijeenkomst zijn het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en bijbehorende stukken in te zien en kunnen er vragen worden gesteld. Zwarteweg is een deelproject van ‘De Tuinen van Aalsmeer’, een reeks van nieuwbouwlocaties die mogelijk is geworden door de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg (voormalige N201)

Op de voormalige locatie van de gemeentewerf, gelegen tussen de Zwarteweg, Burgemeester Kasteleinweg, Gloxiniastraat en Hortensialaan, ligt het bouwterrein met de naam Deelplan Zwarteweg. In de Ontwikkelvisie die de gemeenteraad in december 2020 heeft vastgesteld, is voor een aantal projecten een gewijzigd woningprogramma opgenomen. Dit was naar aanleiding van de actuele situatie op de woningmarkt en op basis van de gemeentelijke Woonagenda.

De belangrijkste wijziging voor de planlocatie Zwarteweg is dat er naast eengezinswoningen (achterzijde Hortensialaan) nu ook appartementen worden gebouwd (langs de Burgemeester Kasteleinweg). Hiermee wordt ingespeeld  op de vraag naar woningen voor jongeren (starters) en ouderen. In het plan komen 20 twee-onder-een-kapwoningen en maximaal 136 appartementen.

Stukken ter visie
Op dinsdag 20 juni heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ter visie leggen van het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en bijbehorende stukken van het project Zwarteweg. Met de voorgenomen wijziging van het huidige bestemmingsplan wordt op de locatie woningbouw mogelijk gemaakt. Hiermee komt het ontwerpbestemmingsplan dat in 2016 ter visie is gelegd, te vervallen. Meer informatie over dit project staat op de gemeentelijk website onder Bouwprojecten.

Inloopavond
Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de bijeenkomst, die woensdag 5 juli van 19.00 tot 20.30 uur plaatsvindt in het Raadhuis van Aalsmeer. Zij kunnen gewoon binnenlopen en hoeven zich niet aan te melden. Er is uitgebreid de mogelijkheid om het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en bijbehorende stukken te bekijken. Medewerkers van de gemeente en de ontwikkelaar zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en de stukken toe te lichten. Op deze avond worden er nog geen tekeningen van de woningen gepresenteerd en is het ook niet mogelijk om in te schrijven voor een woning.

 

10 reacties

 1. Wat fijn dat er aan de jongeren wordt gedacht!

  Nu maar hopen dat er ook echt betaalbare jongerenwoningen komen.

  Waar de gemeente ook nog heel veel ruimte zou hebben is het seringenpark. Daar staan ouderen senioren woningen die echt aan vervanging toe zijn. Zet daar 2 of 3 mooie 2 laags appartementen voor jongeren met een lage huur.

  De jeugd wordt gewoon het dorp uit gepest doordat er zwaar tekort is.

  En gemeente haal die knip er eens uit !!

 2. Kees Markman, zie jij het voor je dat de fietsers op de rotonde bij elke weg moeten stoppen voor de auto’s, nee! De automobilisten moeten minder haast hebben, fietsers van 1 kant laten komen.
  En leren hun hand uit te steken welke kant ze opgaan!

 3. 6 of 8 verdiepingen hoog is geen dorpsaanzicht. Ook jongeren zullen autorijden en zijn daar ook parkeerplaatsen voor. De knip is er helaas nooit van gekomen. Dan gaan we weer terug naar af. Alleen onze geluidschermen zijn verdwenen voor een kokosschermpje wat totaal niet werkt. Maak de Burgemeester Kastelijn weg een 30 km zone met flitspalen. Zo niet , anders schieten we er niets mee op.

 4. Prachtig hoe mensen al jaren smeken om meer betaalbare woningen in Aalsmeer, maar als die er dan gaan komen meteen al klagen dat het te hoge flats gaan worden. Vertel mij alsjeblieft even hoe de gemeente dan wel betaalbare woningen moet gaan realiseren? Wat vroeger betaalbaar was – rijtjeshuizen – is dat tegenwoordig simpelweg niet meer. Betaalbaar bouwen = appartementjes, tiny houses of subsidiesystemen zoals bij de nieuwbouw bij het zwembad. Daarvan zetten gezien de geringe bouwgrond appartementen de meeste zoden aan de dijk. Beetje mooie torens van maken om dorps karakter te behouden, accepteren en door :)!

 5. “De Knip moest er komen om twee helften van Aalsmeer te verbinden maar nu gaat men een 25m hoge muur realiseren”. De twee gedeelten van Aalsmeer worden nooit verbonden zolang je grote blokkendozen neer gaat zetten in greenpark. N20, blokkendozen en de N196 zijn 3 fysieke grenzen tussen Centrum en Oost. Als dat nou een groot natuurpark / bos had geweest, was dat een prachtige gezamelijke ontmoetingsplek. Een paar woontorens voor de jongeren lijkt mij dus geen probleem.

 6. Nou dan meteen dat stukje oude n201 even doortrekken naast die busbaan en aansluiten zijn we dat geklungel over die witteweg ook kwijt. Meteen rotonde veranderen zodat alles wat op fietspad rijd voorrang moet verlenen aan de auto’s dan gebeuren daar al alvast geen ongelukken meer…. Dan mondjesmaat de rest ook dan zijn we klaar.

 7. He he eindelijk aandacht voor de jongeren. Natuurlijk moet er iets worden gedaan om de jeugd een betaalbare kans te geven. En apartemente 6 hoog ook prima. Dat maakt het alleen maar meer betaalbaar. Hopelijk gaan de gemeente partijen samenwerken hierover en geen haantjes gedrag ook de nieuwe aa partij niet.

 8. Wat ik wel snap, hoe je het wendt of keert, de jongeren willen een woning en niet zoals nu 24/ 27 jaar zijn en nog bij pa en ma wonen. Ze hebben nu geen vooruitzichten en zien de toekomst zwaar tegemoet.

 9. Leuk, woontorens….8 lagen hoog, en dan nog een kap. Onder het mom van ‘voor jongeren’. Tot je even in de taxatierapporten gaat kijken mbt dit plan, en daar de om en nabij prijzen ziet die er aan gehangen gaan worden. Maar goed, dream on…..

 10. Leuk dat we eindelijk het dorpse karakter van Aalsmeer overboord gooien. Gewoon groots denken, goed idee…… Ja, we hebben behoefte aan woonruimte maar of we midden in aalsmeer op drie torenflats zitten te wachten van 6 tot 8 verdiepingen hoog vraag ik mij persoonlijk af.
  De Knip moest er komen om twee helften van Aalsmeer te verbinden maar nu gaat men een 25m hoge muur realiseren…. Ik snap het even niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin