Huurwoningen voor starters in de maak

De bouwplaats aan de Frans de Bieslaan (foto Arjen Vos)

Door: redactie. Op het voormalige VVA terrein naast IKC Triade verrijzen de komende maanden in record tempo 56 sociale huurwoningen. Het project bestaat uit twee blokken van 28 woningen. De bedoeling is dat de woningen na de zomervakantie klaar zijn en de verhuur in het derde kwartaal van dit jaar start. Het plan voorziet volgens de gemeente in betaalbare woonruimten, vooral gericht op jongeren.

Wethouder Robert van Rijn, bestuursvoorzitter Bert Halm van Eigen Haard en Bea van Doorn en Wendy Pouw van Huurdersvereniging Aalsmeer Kudelstaart namen een kijkje op de bouwplaats. (Foto gemeente)

De bouw is in handen van aannemer Heddes Bouw en Ontwikkeling. Opdrachtgever is Eigen Haard. Het gaat om 28 studio’s van circa 30m² en 28 tweekamerwoningen van circa 45m². Dit type woningen is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De heiwerkzaamheden en de boringen voor de warmtepompen zijn inmiddels gedaan. De woningen worden modulair gebouwd. Dit houdt in dat de woningen grotendeels in de fabriek gebouwd worden en daarna getransporteerd naar de bouwplaats, gestapeld en verder afgebouwd. De woningen zijn gasloos en duurzaam. Zo heeft iedere woning een warmtepomp. Een kenmerk van de gebouwen is dat de gevels grotendeels van hout zijn. Ook komt er een gemeenschappelijk dakterras met picknicktafels om buiten te recreëren en als ontmoetingsplek voor bewoners. De woningen worden aangeboden via woningnet.

(advertentie)

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 3 maart 2022

Lees volgend bericht

Vermoeden van hennepkwekerij bij de buren? Meld het!


4 Reacties

  • Geïnteresseerd

  • Maar waarom staat er in dit bericht een promotievideo voor het CDA? Hoort die niet duidelijker los van het bericht te staan en met de disclaimer “advertentie” erboven?

  • geïnteresseerd

  • Geïnteresseerd

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *