Hoop gloort voor CRASH-museum

Ons artikel over het op handen zijnde verplichte vertrek van het CRASH-museum uit Fort bij Aalsmeer heeft nogal wat losgemaakt. Zowel bij individuele personen als bij organisaties en de regionale politiek. Het bestuur van CRASH mocht rekenen op vele reacties.

De gemeente Haarlemmermeer wil het fort restaureren en vervolgens een commerciële partij zoeken die het fort gaat exploiteren. De publieke verontwaardiging was groot, velen zijn de mening toegedaan dat het museum in Fort bij Aalsmeer thuishoort. De politiek lijkt echter onvermurwbaar. Desalniettemin gloort er hoop voor het CRASH-museum.

Boogaard Boerderij
Eerder werd al een locatie in Nieuw-Vennep genoemd als mogelijke nieuwe huisvesting voor het museum. De nieuwe eigenaar van de naastgelegen Boogaard Boerderij heeft het plan geopperd om naar de mogelijkheden te kijken om daar voor CRASH een geheel nieuwe faciliteit te creeëren. De gesprekken daarover zijn reeds begonnen en zullen doorlopen tot eind september, waarna besluitvorming zal volgen.

De Boogaard Boerderij is voor CRASH een hele interessante optie, gezien de rijke historie van de locatie. Tijdens de tweede wereldoorlog was de boerderij namelijk een bolwerk van verzet en tevens onderduikadres. Vele Joodse onderduikers vonden er een veilige haven. Het bestuur van het museum acht de boerderij als nieuwe locatie het beste alternatief na de verplichte verhuizing.

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto's: voorpagina en boven de tekst: het Fort bij Aalsmeer zoals we het nu kennen (foto archief AalsmeerVandaag); inzetfoto: maquette van de Boogaard Boerderij (bron website CRASH-museum).

(advertentie)

Lees vorig bericht

Dossier Lidl, eerste paal geslagen

Lees volgend bericht

Vrijstelling nachtvluchtverbod Aalsmeerbaan is overbodig!


1 Reactie

  • Goede zaak voor dit mooie en waardevolle museum.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *