Hoogtebegrenzers voor Hornwegviaduct

Door: redactie. Nog deze week laat de gemeente hoogtebegrenzers plaatsen bij het viaduct aan de Hornweg. Deze nieuwe maatregel moet helpen voorkomen dat te hoge voertuigen zich klem rijden tegen het viaduct.

De hoogtebegrenzers, die robuust worden uitgevoerd, komen op circa 50 meter van het viaduct, zodat onoplettende chauffeurs de tijd krijgen om af te remmen. Hulpdiensten, campers en verhuiswagens kunnen er langzaam rijdend zonder problemen langs.

Vorig jaar heeft de gemeente al een aantal maatregelen genomen om de aanrijdingen tegen het viaduct aan de Hornweg te verminderen. Zo zijn er pictogramborden in de bermen geplaatst en reflecterende planken en grote verkeersborden aan en bij het viaduct opgehangen. Ook zijn de wegversmallingen verwijderd omdat deze in de praktijk averechts leken te werken. Hoewel de aanrijdingen verminderden bleken de genomen maatregelen niet afdoende.

Zie ook ‘Er moet nu echt iets gebeuren’

Foto archief AV/Arjen Vos

 

 

Eén reactie

  1. Denk dat er al rond de 1000 voertuigen het viaduct hebben geraakt. Stom van de bestuurders maar toch ook een denk fout bij het tekenen van deze situatie.
    Leef mee met omwonende. Denk niet dat de extra aangebrachte signalen wat gaan uithalen mensen vinden hun mobiel achter het stuur veel belangrijker dus geen ogen op de weg gericht wat wel zou moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin