Hoge temperaturen bij tiende Groep 8 Feest

(Bevat filmpje) Vijf jaar geleden werd het eerste ‘Groep 8 Feest’ georganiseerd. Een nieuw fenomeen in Aalsmeer, bedacht en opgezet door Eric Spaargaren, leerkracht van de Kudelstaartse Antoniusschool. Dit weekend vond alweer de tiende editie plaats. Volgens Spaargaren was het vrijdag in een warme Feesterij De Bok weer net zo’n succes als de eerste keer in 2012. 

Ruim 300 kinderen van alle tien de plaatselijke basisscholen verzamelden zich vroeg op de avond bij de uitgaansgelegenheid achter zwembad De Waterlelie. Het vraagt volgens Spaargaren een strakke organisatie om de kinderen zo snel mogelijk binnen te krijgen. “We maken twee rijen. Een rij voor kinderen die gepast entree betalen en kinderen die moeten wisselen. Dan krijgen ze van ons twee muntjes: voor drinken en chips. We moeten er altijd bij zeggen dat ze die niet in hun jaszak stoppen want eenmaal binnen is het lastig om nog bij je jas te kunnen. Binnen drie kwartier was iedereen binnen en kon er gefeest worden.”

Traditie tijdens de feestavond is onder meer dat de jongens en de meisjes in twee groepen verdeeld worden en dan een dance battle met elkaar aangaan. Volgens Spaargaren een hoogtepunt van de avond. “Vooral als we de jongens nog even op K3 muziek laten dansen,” aldus de schoolmeester die zelf ook achter de draaitafel stond.

Dresscode
Voor veel kinderen was dit hun eerste echte feest ooit. In de klas werd er al ver van tevoren over gesproken. Daarbij ging het vooral over de outfit die gedragen moest worden. De gewenste dresscode was wit en neon en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Gekleurde haren, lichtgevende bandjes en schoenen en vooral veel felle kleding vulden de dansvloer.
 
Verliefden
De onlangs verbouwde Feesterij bleek prima geschikt voor de jongens en meiden van groep acht. De podia waren voortdurend drukbezet en de DJ’s Bink en Eric zorgden voor de feestvreugde met muziek, confetti en zelfs een CO2 gun waarmee voor verkoeling werd gezorgd. Ook het schuifelnummer ontbrak niet. Speciaal voor de verliefde of niet verliefde jongens en meiden zo vlak voor Valentijnsdag. JuJu On that Beat, Gass, Jungle en Energie zijn zomaar wat titels die het erg goed deden deze avond.  
 
7 april Tropical
Vanwege het succes en om de traditie voort te zetten, kan een vervolg niet uitblijven. “op vrijdag 7 april zijn de kinderen van groep 8 nog een keer uitgenodigd om te komen feesten,” aldus Spaargaren.
 
Deze boodschap werd aan het einde van het feest met luid gejuich ontvangen door de aanwezigen. Het thema is dan ‘Tropical’, Gezien de temperaturen die zich tijdens de afgelopen avond ontwikkelden, een begrijpelijke keuze. Op de website groep8feest.nl is meer informatie te vinden.
 
Foto’s: grote drukte in De Bok, in de rij bij aanvang, Eric demonstreert de CO2-gun. Filmpje: Nick Nieuwendijk, Foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van Jones.
 
(advertentie)
 
 
 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin