Historische praam te koop

(Foto: HT)

Door: redactie. Een buitenkansje voor Pramenrace-liefhebbers. Zo noemt het bestuur van de Historische Tuin de te koop staande praam. Het museum verkoopt een historische praam van circa 80 jaar oud om plaats te maken voor een nieuw vaartuig.

De betreffende praam is rond 1940 gebouwd door de bekende Aalsmeerse scheepswerf Van Dam. Destijds werd hij in gebruik genomen door kweker Aldert Keessen uit de Zijdstraat, die hem ook bleef gebruiken toen zijn bedrijf naar de Uiterweg verhuisde. Eind jaren tachtig kon de Historische Tuin de praam overnemen van een zoon van Keessen. Het vaartuig is jarenlang door het museum ingezet voor het vervoer van onder andere seringen en voor snoeiwerkzaamheden langs de waterkant.

De Historische Tuin verkoopt de praam omdat het binnenkort de beschikking krijgt over een nieuw aluminium exemplaar, mogelijk gemaakt dankzij steun van scheepswerven Gouwerok, Verhoef en De Vries en gemaakt door Daniël Alderden.

Kijkmiddag
De historische praam die nu in verkoop gaat is nog goed bruikbaar, maar heeft wel een opknapbeurt nodig. Het museum verkoopt de praam door middel van een publieke verkoop, wat betekent dat iedereen een bod kan uitbrengen.

Biedingen zijn in te dienen per e-mail bij Renate Lucke (coördinator Historische Tuin) via: coordinator@historischetuinaalsmeer.nl. Wie de praam wil bezichtigen, kan dit doen op maandagmiddag 11 december tussen 13 en 16.30 uur op de Tuin. Het uitbrengen van een bod is mogelijk tot en met woensdag 13 december. De verkoopopbrengst komt geheel ten goede aan de museumstichting.

Eén reactie

 1. Jammer dat hij wordt doorverkocht,hij was zo goed op zijn plaats bij de buren!
  Drie generaties in de familie geweest, veel met mijn opa, vader en broer mee gevaren,seringen struiken van de kwekerij op de Uiterweg naar de kassen die stonden op de kwekerij waar nu het Praamplein is,maar ook naar de Zwet om riet te snijden op ons eiland en zondags in de middag werdt hij schoongemaakt,zonnestoelen er in en gingen we de Poel op voor een tochtje en te zwemmen.
  Pa ging ook met de praam baggeren op de grote Poel in de buurt van de watertoren,ik heb er nog een mooie foto van.

  Ook ben ik regelmatig met mijn vader naar de voormalige bloemveiling aan de van Cleeffkade geweest waar we bakken violen brachten.
  Allerlei herinneringen komen boven.
  Ik hoop dat voor de praam een goede bestemming wordt gevonden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin