‘Het was een fantastische week’

Mart Hoogkamer voor de tweede keer in de feesttent

Door: Arjen Vos. Het is dat de temperaturen niet in de boeken worden vastgelegd maar anders zou deze editie in de bijna 30-jarige Feestweekhistorie wel eens de warmste ooit kunnen zijn geweest. De temperatuur buiten was al een week lang om en nabij de 30 graden, met 4500 bezoekers per feestavond liep de temperatuur in de tent op het Praamplein ook flink op en was het voor de organisatie alle zeilen bijzetten om wat verkoeling te brengen.

Dat werd onder meer gedaan met het uitdelen van flesjes water tijdens de filmavond, de kinder- en seniorenmiddag maar ook met airco en ventilatoren tijdens de diverse optredens. Volgens Feestweekvoorzitter René Martijn was het een fantastische week en zijn er ondanks de warmte geen ‘gekke dingen’ gebeurd op een bloedneus en wat duw- en trekwerk na. Verhalen over knokpartijen na afloop van de zaterdagavond zijn wat hem schromelijk overdreven. “Haal er maar driekwart af van wat er gezegd en geschreven wordt. De ambulance die zaterdagavond naar het centrum kwam was voor een persoon in De Praam die onwel geworden was. Daar hadden ze ook een artiest die optrad.”

Zieke zanger
De slotavond kende naast warmtebestrijding nog een andere uitdaging toen zanger Wolter Kroes zich in de middag ziek meldde. Gelukkig was Mart Hoogkamer bereid om het gat in de programmering op te vullen. “We hadden het geluk dat Mart al eerder in de week bij ons was geweest en bekend was met de tent. Daarnaast had hij om gezondheidsredenen de afgelopen drie maanden geen optredens ingepland en stond ook deze zaterdag nog open. In het kader van ‘je helpt elkaar’ wilde hij graag nog bij ons optreden. Niet met zijn liveband maar dat maakte voor ons en het publiek niet uit,” aldus René Martijn die deze dagen met de organisatie nog druk is om de tent af te breken en het Praamplein weer net zo schoon op te leveren als dat het anderhalve week geleden was bij de opbouw.

(Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook de gallery onder de advertentie van H2 Makelaars)

 

Lees vorig bericht

Seniorenfeest der herkenning

Lees volgend bericht

Toertocht zet Verhoefboot in het zonnetje


4 Reacties

  • @Jan, gaat ook niet om het drinken wat uit de tent komt maar wat mensen meenemen naar de tent, begrip BVOtje is u wellicht bekend?

  • Het zal ongetwijfeld voor de meesten een fantastische week geweest zijn, behalve voor de 17-jarige Estela Narvaez Flores die door één van de feestgangers in elkaar geslagen is en de tent verliet met een hersenschudding en gebroken neus. Aldus NH-Nieuws van vandaag.
    Voor de organisatie misschien een detail.

  • Jan karelse je komt de tent niet uit met drinken en ze hebben er niet eens glas. Dus wie hier verantwoordelijk voor is is maar de vraag. Maar iedereen moet zijn zooi opruimen

  • Tip voor de organisatie, zet behalve extra buitentoiletten ook eens wat extra vuilnisbakken in de straten rond de tent, de puinhopen, glasscherven en zwervende patatbakjes zien de bewoners de komende maanden nog wel in het dorp..
    op de Grundelaeg ligt het vol met glas tussen en op de parkeerplaatsen.. en dat terwijl de beveiliging er toch naast heeft gestaan.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *