Het is er: gratis wifi in raadhuis

Bezoekers van het raadhuis kunnen sinds kort gebruik maken van gratis wifi. Daartoe kunnen ze een wifi-ticket voor een uur aanvragen bij de publieksbalie in de burgerzaal. De gebruikers krijgen dan een persoonlijke code waarmee ze met hun laptop, iPad of smartphone kunnen inloggen op het internetsysteem.

Er zijn ook wifi-kaartjes voor gemeenteraadsbezoekers verkrijgbaar. Die gelden voor 12 of 24 uur. Ze zijn aan te vragen bij de bodes, die zetelen in kamer 107, direct links naast de hoofdingang. Voor leveranciers is eenzelfde regeling van kracht.

Motie PACT
De gratis wifi komt niet uit de lucht vallen. Een motie van PACT Aalsmeer haalde op 7 november vorig jaar een grote meerderheid in de toenmalige raad. Alleen de zeskoppige AB-fractie stemde tegen.

De oproep van de progressieve fractie in de motie was om “zo spoedig mogelijk een openbare draadloze internetverbinding open te stellen in het gemeentehuis”. Nevenvraag was te onderzoeken of gratis wifi in alle openbare gebouwen mogelijk zou zijn. Over dat deel van de motie is nog niets bekendgemaakt.

Op zeer korte termijn
Op de raadsvergadering van 30 oktober dit jaar bracht VVD'er Robert van Rijn de motie in herinnering. Smalend sprak de liberale fractievoorzitter over de communicatie van de gemeente. “Zelfs de wifi voor burgers in de gemeenteraad is nog niet geraliseerd. Wanneer hadden we de motie ook alweer ingediend?”

In een reactie meldde wethouder Gertjan van der Hoeven de komst van gratis wifi “op zeer korte termijn”. Dat had hij “vanochtend” (30 oktober) begrepen. De gemeente stelt het vandaag iets mooier voor dan het is. Ze schrijft op haar website plompverloren dat burgers “sinds oktober” in het gemeentehuis de draadloze internetverbinding kunnen gebruiken.


 

Eén reactie

  1. Ik ben benieuwd naar de uitvoering. Als ik op het gemeentehuis aan het werk ben is het internet heeeeeeel erg traaaaaaaaaaaag. Dat komt volgens de technische dienst door de kleine bandbreedte en te weinig capaciteit. Dus allemaal inwoners op de wifi tijdens de raad en de raad zonder wifi, ik kijk er naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin