Henk van Leeuwen ook lángs het water visitekaartje

Aalsmeer kent hem als schipper van de Westeinder Rondvaart. Of van De Dippers, Plaspop of als hulpsint. En nu heeft Henk van Leeuwen er een nieuwe functie bij. Dinsdag is hij benoemd tot beheerder van de passantenvoorziening aan het Praamplein. Havenmeester dus.

Hij noemt zichzelf “de water-entertainer van Aalsmeer’ en zijn nieuwe rol sluit hier goed op aan. “Ik zal toezicht op de ligplaatsen houden, havengelden innen van mensen die per boot het Praamplein aandoen en zorgen voor het onderhoud van het vuilwaterstation, de elektriciteit- en de schoonwatervoorziening,” vertelt de nieuwe beheerder.

“Maar in eerste instantie wil ik de watertoeristen een warm welkom in Aalsmeer geven.” Vanaf het nieuwe vaarseizoen zal hij gasten een informatiepakket overhandigen met tips uit Aalsmeer en ze onder andere ook attenderen op de openwifiverbindingen op het water. “We willen dat ze langer in Aalsmeer blijven en daar ga ik mijn steentje aan bijdragen.”

Meer toeristen trekken
Dinsdag feliciteerde wethouder Gertjan van der Hoeven de kersverse havenmeester met zijn nieuwe aanstelling. Naast Remco Rietveld, die sinds jaar en dag beheerder is van de passantenvoorziening in de Kolenhaven bij jachthaven  Nieuwe Meer, is Henk van Leeuwen de tweede beheerder in Aalsmeer. “We willen meer toeristen naar Aalsmeer trekken en daarom moeten we zorgen dat de passantenvoorzieningen goed zijn,” zegt Van der Hoeven. “Aan het Praamplein willen we uitbreiden met douches en toiletten als extra service.”

Henk van Leeuwen heeft zijn diensten min of meer zelf aangeboden tijdens een bijeenkomst over recreatie en toerisme in Aalsmeer. De gemeente heeft met hem meer ogen en oren gekregen in het Westeinderplassengebied. De afvaartplaats van zijn rondvaartboot is aan het Praamplein, dus hij is er vaak te vinden. En zoals hij zelf zegt, is het “een kleine moeite om ’s avonds op het fietsje langs te rijden om te zien of er nog nieuwe boten liggen”.

Visitekaartje
Er zal regelmatig met de gemeente geëvalueerd worden over het takenpakket van de nieuwe havenmeester. “Ik ben nu officieel onbezoldigd ambtenaar van de gemeente en heb een identiteitspas van Amstelveen,” lacht Van Leeuwen. “En dat voor een echte Aalsmeerder.” Maar het is duidelijk, Henk van Leeuwen heeft zin om naast gastheer op het water ook aan wal het visitekaartje van Aalsmeer te zijn.

Foto boven: wethouder Gertjan van der Hoeven (links) feliciteert Henk van Leeuwen met zijn benoeming tot beheerder van de passantenvoorziening aan het Praamplein. Rechts Tabitha van Hove, hoofd wijkbeheer Noord (management van buitenruimte) van gemeente Amstelveen. (Foto gemeente)
Foto onder: Steiger Praamplein (Arjen Vos)

 

Eén reactie

  1. Beste havenmeester,
    Graag willen we een plekje reserveren op zaterdag 13 september aanstaande. We willen in de middag aanmeren en om 18 uur weer afvaren. We komen dan met een paar bootjes. Kunt u zorgdragen dat de wallenkant voor ons wordt vrijgehouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin