Hells Fury monument niet op tijd terug

Voor de herdenking van komende vrijdag zal er een tijdelijk monument worden geplaatst op het grasveld van de Buismalaan in Nieuw Oosteinde. Het glazen monument 'Hells Fury' is voor onderhoud naar de hersteller en niet op tijd klaar voor de dodenherdenking.

Het is niet voor het eerst dat het glazen monument met daarin de foto's van het neerstortende jachtvliegtuig boven de Hornweg, beschadigd is geraakt en wordt vernieuwd. Volgens de gemeente is de beschadiging een aantal keer door vernieling veroorzaakt. Een buurtbewoner liet onlangs weten dat het glas ook wel eens door warmtewerking zou kunnen zijn gebarsten. Op een zonnige dag werd gehoord dat het glas knapte terwijl er niemand bij in de buurt was.

De gemeente kan die lezing niet bevestigen maar zegt met zekerheid te weten dat er ook vandalisme heeft plaatsgevonden.

Zie voor een overzicht en programma van de diverse locaties waar herdenkingen zijn, onze agenda.

Foto: de plek waar het Hells Fury monument zou moeten staan en waar een dezer dagen een tijdelijk monument wordt neergezet. Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

  1. Wees niet bezorgd mensen, er staat een prachtig ´tijdelijk´ monument. Eenzelfde zuil en dezelfde foto´s, niet in glas en transparant, maar op folie aangebracht op beide zijden van een houten zuil. Ook nu kunnen we weer op deze plaats een eerbiedwaardige manier de afschuw van oorlog en de schoonheid van vrede gedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin