Groot onderhoud Kaagbaan eind volgende week van start

Vanaf zaterdag 18 maart is het gedaan met de relatieve rust boven onze hoofden. Vanaf die dag gaat de Kaagbaan dicht voor tal van onderhoudswerkzaamheden. Die werkzaamheden gaan ruim twee maanden duren, namelijk tot en met 24 mei, zo laat Schiphol ons weten in een persbericht.

Het vliegverkeer dat normaliter van deze baan gebruik maakt, zal worden verdeeld over de Buitenveldertbaan, de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Deze 'omleidingen' kúnnen meer hinder voor omliggende gemeenten betekenen, waarvoor Schiphol op de eigen website om begrip vraagt.

130 km aan kabels
In die negen weken dat de baan dicht is, worden veel zaken grondig aangepakt. 225.000 m2 aan nieuwe asfaltlagen, er wordt een nieuwe stroeve bovenlaag aangebracht, 1500 lampen worden vervangen, 130 kilometer aan nieuwe kabels, omringende grasvelden worden hersteld en voorzien van drainage en nieuw gras, hiervoor wordt 15.000 kilogram graszaad gebruikt. Tenslotte zal in de laatste tien dagen de baan worden aangeveegd.
 
Rijk
De Kaagbaan (baan 06-24), die bijna drieeneenhalve kilometer lang is, is op 14 april 1960 in gebruik genomen. Daar heeft toentertijd veel voor moeten wijken, namelijk een compleet dorp. Het dorp Rijk bestaat nog slechts voort in namen zoals Schiphol-Rijk.
 
Boos of belangstelling
Beide emoties zijn denkbaar. Voor wie boos is, is daar de website bezoekbas. Daar kunt u terecht met uw vragen en/of klachten. Voor wie belangstelling heeft om het asfalt van de Kaagbaan wel eens onder de eigen voeten te voelen,  organiseert Schiphol twee open dagen. Op 8 en 9 april zijn omwonenden welkom zelf een kijkje te komen nemen. Vanaf 22 maart kunnen belangstellenden zich aanmelden via de website van Schiphol. Doe het snel, want er zijn slechts 1000 kaarten beschikbaar.
 
Foto's: archief AalsmeerVandaag
 
(advertentie)
 

 

Eén reactie

  1. Misschien een idee om de oude veiling om te bouwen tot hotel; kunnen de bewoners onder de Aalsmeerbaan een nachtje rustig slapen. Uiteraard gratis, het zijn uiteindelijk “onze” centen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin