Groene oevers langs Stommeerkade worden ecologische verbinding

Door: redactie. Sinds eind januari wordt er langs de Stommeerkade gewerkt aan de verbindingszone ‘de Groene AS’. Tegen de muren van de flats worden eilandjes geplaatst en de kop van het Stokkenland wordt ingericht met een grote ronde poel en graspad. De huidige elzen langs de rand van het Stokkeland zijn ingekort om zo een ecologische natuuroever te maken. Ook is een aantal bosschages verwijderd en worden er vier nieuwe bomen geplant.

Door de aanleg van natuurlijke oevers worden natuurgebieden met elkaar verbonden en kunnen dieren en planten zich over verschillende natuurgebieden verspreiden. Naast een ecologische verbindingszone ontstaat hierdoor ook een aantrekkelijk gevarieerd groen beeld langs het water. Met deze aanpassingen wordt er extra natuur in het dorp aangelegd en tegelijk de ecologische verbinding met de regio gemaakt.

De Groene AS is een ecologische- en recreatieve verbindingszone in de regio die de veenweidegebieden van Amstelland met die van Spaarnwoude verbindt. Aan de zuidkant loopt de Groene AS door tot aan de Westeinderplassen. De werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland. De verwachting is dat de werkzaamheden op het Stokkenland begin april gereed zijn. In de periode mei – juni worden de oevers langs de van Cleeffkade natuurlijk ingericht.

Foto Arjen Vos

Lees vorig bericht

Lekker zweten bij ‘Street Winter games’

Lees volgend bericht

Vandaag 100 jaar geleden: einde tyfusepidemie in Aalsmeer


3 Reacties

  • Zal best mooi worden..
    Alleen wat ik niet begrijp is dat ik mijn overhangende bomen moet snoeien op 1.5 mtere boven sloot en dat langs van Cleeffkade zomaar ca 3 meter gepakt wordt om natuurlijke oever te maken … daar is doorstroom dan niet meer van belang..

  • Helemaal mee eens, met het scenario van een aantal jaar geleden aan de Westeinderplas in het achterhoofd.
    Overigens zijn de bewoners van de appartementen niet vooraf geinformeerd.

  • Het is niet te hopen dat er stilstaand water achter de beschoeing komt want dan kunnen de flatbewoners de deuren nooit meer open zetten.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *