‘Groei Schiphol gecompenseerd met bankje in park…’

Stichting Behoud Woongenot Aalsmeerbaan is een belangenbehartiger voor Aalsmeer die een aanzienlijke toename van de negatieve effecten van het vliegverkeer wil voorkomen. Deze week publiceerde de stichting de officiële reactie van Schiphol op haar brief.

In het najaar heeft de stichting ansichtkaarten gestuurd aan alle Tweede Kamerleden en daarnaast een brief aan zowel Schiphol als de minister van Infrastructuur en Milieu. In de brief stelt de stichting dat een onevenredige groei van het aantal vluchten over de Aalsmeerbaan zal plaatsvinden in het nieuwe stelsel en dat deze ‘weeffout’ zoals zij die noemen moeten worden teruggedraaid. Op 15 maart heeft de stichting haar leden geïnformeerd over de ontvangen reacties. Hoewel de stichting zelf ook niet heel snel is met de update van haar website, heeft de manager 'Stakeholder Strategy and Development' er maar liefst drie maanden over gedaan om antwoord te geven op de brief van de stichting.
 
Volle aandacht
Gezien de lengte van de brief had dit wel wat sneller gekund. In vier korte alinea’s legt de manager belangenbehartiging uit dat de mening van de stichting niet wordt gedeeld, dat er uiteraard volle aandacht is voor het probleem, maar dat de Omgevingsraad Schiphol het platform is dat zaken doet met Schiphol. Met andere woorden: een onbeduidende partij als de stichting Woongenot Aalsmeerbaan heeft geen recht van spreken.
 
Kluitje
In de laatste alinea van zijn brief wijst de manager nog fijntjes op de Stichting Leefomgeving Schiphol die beoogt de leefomgeving in de onevenredig zwaar belaste gebieden te verbeteren. Dat de bewoners hiermee met een kluitje in het riet worden gestuurd steekt Woongenot Aalsmeerbaan niet onder stoelen of banken:  “de tienduizenden extra vluchten worden gecompenseerd met een bankje in een park, een fietsbruggetje en een stukje groen”.
 
Al met al concludeert Behoud Woongenot Aalsmeer een voorspelbare maar teleurstellende reactie van buur Schiphol.
Voor meer informatie over alle correspondentie zie website www.aalsmeerbaan.nl.

Eén reactie

  1. Aah fijn een bankje in het park. Dan kan je de vliegtuigen beter horen. Over meer huizen isoleren hoor je ze ook niet meer. Tja dat is toch iets duurder dan een bankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel