Gezond bezig in herfstvakantie

Eerst lekker sporten en dan aan de patat met mayonaise? Geen sprake van. Afgelopen vrijdag was het louter gezond bezig zijn voor de pakweg 60 kinderen in The Beach. Onder de naam 'Combifun' konden kinderen van zes tot twaalf jaar zich een middagje heerlijk en verantwoord vermaken.
 
Sport, cultuur en welzijn kwamen samen in een gevarieerd programma waarvoor indoorsportcentrum The Beach faciliteiten en mankracht beschikbaar had gesteld. Maar ook medewerkers van Cultuurpunt Aalsmeer, Sportservice Haarlemmermeer en De Binding waren present om de kinderen een leerzaam en attractief programma voor te schotelen.
 
Tevreden
Er was ruimte voor 150 kinderen. Hoewel zich minder dan de helft van dat aantal meldde bij de poort van het strandsportcentrum, was de organisatie zeer tevreden over het verloop en de sfeer. Juist door dit wat lagere aantal deelnemers konden de kinderen aan elk van de drie workshops meedoen. In circuitvorm was er breakdance, rugby en gezond snacken.
 
Unaniem
Rugby vond plaats in de grootste zandbak van de regio. Het ging er fanatiek aan toe tijdens de variatie op echt rugby. In een wedstrijdvorm moesten de kinderen zowel de bal spelen als het lint van elkaars middel zien los te trekken. Vrijwel unaniem vonden de kinderen dit het leukste onderdeel van de middag.
 
Voor de workshop 'Dance' was breakdancer Cefas ingevlogen. De stoere en fors gebouwde danser leerde de kinderen in korte tijd een aantal 'coole dansmoves' aan. Aan het einde van de sessie volgde een battle tussen de jongens en de meiden.
 
Zeepaard
Een rustmomentje was het maken van gezonde traktaties. Met uitzicht op de rugby-arena kregen de kinderen allerlei creatieve suggesties aangereikt om een gezond tussendoortje te maken. Gemaakt werden onder meer een zeepaard van een banaan en een smiley van een rijstwafel. Uiteraard mochten de maaksels verorberd dan wel naar huis meegenomen worden.
 
Het evenement dat voor de derde maal in The Beach georganiseerd werd, krijgt in de kerstvakantie een vervolg.
 
Foto: vrijwel alle kinderen vonden rugby het leukste onderdeel. (foto's Arjen Vos, zie ook de galerie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel