Geschiedenis herhaalt zich in Zijdstraat

Kinderen van Samen Eén met boven vlnr: Anouk, Yfke en Eva, onder: Lieke, Pepijn, Carmen, Nina, Ivy, Laurens, Charlotte, Iris en Adam. De stratenmakers zijn Alex (l) en Joshua (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Deze week is het laatste stukje Zijdstraat wat nog open lag, met klinkers opgevuld. Daarmee is de totale renovatie van het centrum nog niet voltooid maar is er wel een flinke stap gezet waar met name de ondernemers erg blij mee zullen zijn. Wie het dit jaar ondanks alle hindernissen van een opgebroken straat, omleidingen, werkverkeer en hekken toch aandurfde de Zijdstraat te bezoeken, heeft mogelijk de foto hieronder in de etalage van Foto De Boer zien hangen.

Op deze foto zijn te zien: Loekie Brink, Theo Cazemier, Nellie Jongkind, Tjoen Oei, Matje Trommel, Jan Pik, Frans Zuiderhout, Truusje Brink, Annie Kniep, Jopie van Bentum, Wim van der Zwaard en Gerrit van de Polder. De namen van de stratenmakers zijn onbekend.

Helpende hand
Op deze historische afbeelding, gemaakt door een onbekende fotograaf in 1932, wordt de Zijdstraat ook voorzien van een nieuwe toplaag. Daarbij lijkt een deel van de dorpsjeugd de stratenmakers de helpende hand toe te steken, getuige de schepjes en overalls die sommigen van hen aan hebben. Tijden mogen dan veranderen, de geschiedenis herhaalt zich altijd weer. De Zijdstraat zal in de 91 tussenliggende jaren diverse malen opnieuw zijn bestraat. Of daar ook kinderen bij betrokken zijn geweest is de vraag.

Medewerking
In elk geval waren de kinderen van groep 7 van basisschool Samen Eén van harte bereid om mee te werken aan een remake van de oude prent. Ook stratenmakers Alex en Joshua van Diekman bestrating verleenden graag hun medewerking. Net als hond Pien van Lia Spaander die misschien minder prominent aanwezig is als het zwartwitte ‘vuilnisbakkie’ op de foto van vroeger, maar zich toch met plezier tussen de kinderen nestelde. Of deze foto ‘straks’ aan het begin van de 22e eeuw ook ergens in een fotozaak in de Zijdstraat te zien zal zijn, laten we aan uw fantasie over.

3 reacties

  1. Beste mensen

    Maak van de Zijdstraat een wandelgebied. Hoef je als voetganger winkelend publiek geen doodsangsten meer uit te staan met fietsers oa (fat-bikes)
    Laat de bestelwagens voor bevoorrading buiten de openingsuren van de winkels aanleveren. Zijn we ook die irritante pakjes bezorgers kwijt. Kan je oa bereiken door toegangspalen aan het begin en eind te plaatsen die alleen op gezette tijden opengaan. Voor hulpdiensten bestaan alternatieven. Maak vervolgens de straat gezelliger met wat bloembakken, we zijn tenslotte toch een bloemendorp. Vergeet niet, buiten de standaard lantaarnpalen, gezellige straatverlichting en muziek en zie daar de straat zal opleven door gezelligheid. Dan nog wat meer eensgezindheid van de winkeliers onderling en iedereen wordt meer tevreden in onze winkelstraat. Aalsmeerders zijn graag bereid lokaal te kopen. Kijk maar hoe ze dat bereiken in de Ophelialaan. Kortom genoeg kansen voor de winkeliers in de Zijdstraat en de kooplustige bewoners van Aalsmeer. Succes met de plannen.

  2. Mooi om te zien, dan snel op stellen voor autoverkeer zodat die weer door de Zijdstraat kunnen dan krijgen we weer een beetje reuring in de straat en wordt hij ook weer van voor tot achter bezocht!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin