Geld veiling naar 18 clubs

De Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart mag achttien lokale clubs en verenigingen blij maken met een bijdrage uit de veiling van 10 mei. Het overgrote deel van de bijna € 22.000 dat opgehaald werd is verdeeld. Een gedeelte wordt zoals altijd achtergehouden voor ‘bijzondere gebeurtenissen’.

Niet iedere aanvrager ontvangt een bijdrage. Het bestuur keek streng naar de voorwaarden die verbonden zijn aan de veiling en er is getracht om dit zo duidelijk mogelijk te communiceren. Alle aanvragers hebben bericht gehad. Of dat nou positief of negatief was.

Zonnepanelen en windjacks
Korfbalvereniging VZOD krijgt samen met Dorpshuis ’t Podium het hoogste bedrag van € 2000. De vereniging kreeg dit als een bijdrage in de aanschaf van zonnepanelen. Het Dorpshuis gaat er de entreehal mee vernieuwen.

RKDES kan met de toegekende € 1500 een digitaal tv-scherm en gekoppelde laptop aanschaffen. Muziekvereniging Flora wordt weerbestendiger dankzij € 1250. Zij gaan windjacks kopen voor optredens in de buitenlucht. Handboogvereniging Target kan de verwarming gaan vernieuwen met de toegekende € 1000. Dit bedrag wordt ook geschonken aan Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart voor het opknappen van de troms.

€ 750 en 500
Drie vereniging krijgen een bijdrage van € 750. Scouting Tiflo gaat energiezuinige lampen aanschaffen, de Protestante Gemeente Kudelstaart – SOW gaat een oorbeugelmicrofoon kopen en een laptop met printer wordt aangeschaft door het RK Kerkbestuur St. Jan Geboorte.

€ 500 gaat naar Carnavalsvereniging De Pretpeurders zodat het volleybalveld omheind kan worden tijdens de feestweek. Stichting Jeugdbelangen mag er poloshirts van kopen, toernooimateriaal kan worden aangeschaft door Badmintonvereniging Volant ’90 en Schaakclub ’t Kalende Pionnetje koopt er een elektronisch schaakbord van. Stichting Dag van je Leven krijgt deze bijdrage voor de organisatie van de botendag voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het laagste bedrag van € 250 wordt toegekend voor de aanschaf voor een springkussen voor de Buitenspeeldag Kudelstaart, het jubileum van Ouderensoos Kudelstaart, nieuwe wedstrijdbakken voor Sjoelclub Aalsmeer en de Kudelstaartse afdeling van De Zonnebloem krijgt een bijdrage voor haar jaarlijkse uitje.

Bekijk hier de terugblik van de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart met foto's en filmpje. Of lees het interview met de twee veilingmeesters. 

2 reacties

  1. De Sjoelclub Aalsmeer zegt hartelijk bedankt voor de bijdrage. We kunnen er weer een paar mooie bakken van kopen.
    Sjaak Siebeling, voorzitter Sjoelclub Aalsmeer.

  2. Hartelijk dank voor de geschonken bijdrage. Een flinke steun in de rug voor veel verenigingen. Anja Vermeulen, voorzitter VZOD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin