Toch een beetje vuur en licht op het water

Door: Klaas Leegwater. Als afsluiting van een week waarin als eerbetoon aan organisaties die in het pre-coronatijdperk van de maand september altijd een feestelijke periode maken, wapperde de Aalsmeerse vlag zaterdag aan vele gevels uitbundig. En zoals allerlei snuisterijen afgelopen week al de plaatselijke driekleur kregen aangemeten, werd gisteravond als verrassend slotakkoord de watertoren uitgelicht in de dorpskleuren rood-groen-zwart.

Dat gebeurde aan het eind van een live uitzending op het tv-kanaal van Radio Aalsmeer. Organisator van Vuur en Licht op het Water Ap Eigenhuis zette met een druk op de knop de verlichting in werking, waarna de Aalsmeerse driekleur op de watertoren verscheen. Op de niet al te scherpe TV-beelden was het effect minder goed zichtbaar dan op foto’s die snel daarna op de sociale media verschenen.

In het programma, gepresenteerd door Ron Leegwater dat ruim drie kwartier duurde, werden verschillende fragmenten uit het verre en recente verleden van plaatselijke feestelijkheden vertoond. Zo waren er historische filmbeelden te zien van het befaamde bloemencorso, van de Pramenrace en sfeerimpressies van feesten in de tent die elk jaar staat opgesteld op het Praamplein.  

Ron Leegwater en Mike Multi tijdens de tv uitzending op Radio Aalsmeer

Keihard
Als eerste kwam burgemeester Oude Kotte voor de camera, die met zijn gezin had meegedaan aan de Mark en Eric Pubquiz die de uurtjes voor de speciale uitzending vulden. Hij zei het bijzonder jammer te vinden dat de Feestweek, die hij vorig jaar voor het eerst meemaakte niet door kon gaan: “Dit jaar was wat feestelijke evenementen betreft een kaalslag. Volgend jaar komen we hopelijk keihard terug met een mooi feest.”

Ook organisator van de vlaggenactie Frank Lissenburg, Pramenracevoorzitter Erna van den Heuvel, Dorine Strampel van de Feestweek en het duo Ap Eigenhuis en Mike van der Laarse deden voor de camera hun verhaal. Allen betreurden het afgelasten van de evenementen maar toonden tegelijkertijd begrip. Ze hopen als de omstandigheden dat toelaten er volgend jaar weer volle kracht tegen aan te gaan om de inwoners van Aalsmeer te laten smullen van de alle activiteiten tijdens de feestweek.

Lawaai en vuurwerk
De watertoren zal nog de komende week elke avond in het rood-groen-zwart worden uitgelicht. Overigens alleen zichtbaar vanaf de zijde van het Surfeiland. Niet iedereen trok zich iets aan van de nieuwe gedragsregels die de gemeente onlangs lanceerde. Met grote versterkers op hun boten werd er na het ontsteken van de watertoren behoorlijk wat lawaai uitgestrooid over het water. Ook werd er op eigen houtje vuurwerk afgestoken.

Foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Volgens mij moet het zijn: “Als start van”. In plaats van: “Als afsluiting van”. Feestweek start altijd de eerste weekend van September.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel