Geen Koningsfeest in Oost

Voor het eerst in 35 jaar vinden er geen oranjeactiviteiten plaats in en om buurthuis 't Middelpunt in Aalsmeer-Oost. Een tekort aan vrijwilligers is hiervan de oorzaak. Henk van der Toorn van buurtvereniging Oostend: “We verwachten ongeveer tweeduizend mensen en hebben zo'n 35 vrijwilligers nodig om dit evenement te organiseren. Met zeven vrijwilligers kunnen we dit niet aan.”

Veel vrijwilligers die vorig jaar hebben meegeholpen, hebben het dit jaar af laten weten. Van der Toorn: “De leeftijd van de vrijwilliger ligt tussen de vijftig en tachtig jaar. Dus we zijn ook op zoek jonge vrijwilligers, zodat het volgend jaar wel kan doorgaan.” 

Onbekend
Veel ouders waarvan de kinderen naar de Mikado gaan, wisten niet dat het oranjefeest was gecanceld. Er stonden geen activiteiten in het buurtnieuws, maar er stond ook niet dat het feest niet door zou gaan.

De ouders gingen ervan uit dat de vrijmarkt wel zou plaatsvinden. “Erg jammer, dan verzinnen we maar iets anders,” luidde de algemene reactie. Veel kinderen moeten nu uitwijken naar Aalsmeer-Dorp, Kudelstaart of Amstelveen om hun spulletjes te verkopen. 

De winkeliersvereniging in Nieuw Oosteinde heeft evenmin iets georganiseerd. Dit jaar staat Oost dus in het teken van een oranjestilte.

Foto's: boven, 't Middelpunt (foto Debora Dijkstra), onder, een eerder oranjefeest in Oost. (foto archief AV)

Lees vorig bericht

Voetbalplaatjes sparen van plaatselijke sporthelden

Lees volgend bericht

Vanavond skeelerclinic met Bob de Jong


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *