Frustratie en financiële strop bij Boerenvreugd

Half november werd besloten dat de deuren van kinderboerderij Boerenvreugd tot aan kerst dicht moesten voor publiek en leveranciers. De gevolgen van de vogelgriep, die in Ter Aar werd geconstateerd, zijn zichtbaar en voelbaar. Kinderboerderij Boerenvreugd hoopt op financiële steun van Aalsmeerders om de schade enigszins te beperken.

Het terrein ligt er verlaten bij, de vijver is leeg en de hokken zijn vol. Alles met veren zit achter gaas of glas. Cliënten en medewerkers van Stichting Ons Tweede Thuis kunnen hun werk niet doen en moeten noodgedwongen thuis blijven. De tent, die voor het evenement op 23 november klaar stond, mag niet afgebroken worden en de bouw van de 'Barn', de nieuwe materiaalschuur annex schuilhut, ligt noodgedwongen stil.

Frustratie en financiële pijn
De gevolgen van de vogelgriep heeft financiële gevolgen voor de kinderboerderij. Door het wegblijven van de bezoekers worden inkomsten gemist, maar ook de voor Boerenvreugd belangrijke dierenvakantieopvang is in de kerstvakantie onmogelijk.

Er is veel frustratie bij de vrijwilligers. Ze kunnen hun werk niet doen en hun functie van vermaken van en educatie geven aan kinderen kunnen ze niet uitvoeren. “Het is moeilijk te begrijpen dat wij zo lang dicht moeten blijven. En dat omdat er tien kilometer verderop een paar kippen besmet waren,” aldus een vrijwilliger. Volgens voorzitter René Kroon kan de boerderij niet anders. “We hebben een voorbeeldfunctie en we zijn niet van plan om de randen van de wet op te zoeken,” vertelt hij.

Bijdragen
Voor de geplande vrijwilligersavond zal Stichting Kinderboerderij Aalsmeer uitwijken naar het gebouw van de Dierenbescherming, die haar ruimte ter beschikking heeft gesteld. Het bestuur van SKBA is hier dankbaar voor.

Wie Stichting Kinderboerderij Aalsmeer in deze periode financieel wil steunen, kan een bijdrage over maken op IBAN NL54 RABO 015 6275 880. Actuele informatie over de situatie is te vinden op de website van Boerenvreugd. 

 

2 reacties

  1. NIET IN DE PAN, MAAR UIT HET HOK!!! Zou het geen goed plan zijn, om met de kerstdagen in het vooruitzicht, waar de kalkoenen, kippen en ander gevogelte de pan in vliegen, ze juist nu symbolisch hun vrijheid terug te geven, als straks de noodgedwongen sluiting weer is opgeheven. KERSTACTIE: NIET IN DE PAN, MAAR UIT HET HOK. Oproep: doneer gul aan Boerenvreugd, zodat we straks weer met onze kinderen kunnen genieten in en bij de kinderboerderij. BESPAAR DE KOSTEN VAN 1 KIP en GEEF DAT GELD AAN DIT GOEDE DOEL!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin