Foto 469: verzin en win

(Foto Patrick Spaander)

Door: Arjen Vos. We horen u al denken: ‘Eindelijk is hij een keer zelf de sigaar’. En u heeft gelijk. Elke week figureren er ongevraagd plaatsgenoten in deze rubriek, wanneer wordt hij nou eens zelf het lijdend voorwerp? Nou, vandaag dus. Met dank aan Patrick Spaander die afgelopen week ’the making off…’ vastlegde van een historisch tafereeltje in de Zijdstraat.

U heeft het item gisteren vast al voorbij zien komen. En zo niet, dan hoeft u niet heel ver in de tijdlijn terug te bladeren. Een foto van dorpsjeugd met stratenmakers van 91 jaar geleden werd in een nieuw jasje gestoken. Met dank aan de bereidwillige kinderen van basisschool om de hoek Samen Eén en de stratenmakers van Diekman die graag wilden poseren. Allemaal info die u voor uw suggesties mag vergeten want zoals gebruikelijk mag u in deze rubriek uw eigen verhaal verzinnen. Wel met het verzoek om een beetje mild te blijven voor de kale man die zo streng staat te wijzen…

(Foto: Arjen Vos)

Bladeren we nog wat verder terug naar de opgave van vorige week dan willen we alle inzenders complimenteren met hun bedenksels. Op de redactie vragen we ons altijd af of een foto wel verzin-en-wingeschikt is en tot hoeveel reacties ze komen. U overtrof onze stoutste verwachtingen. Eentje sprong wat ons betreft ver boven het grijze wolkendek uit en dat was de inzending van Rob ten Broek. Zijn: ‘Wazige fietser mist fietspad…’ vinden we geniaal verzonnen. Chapeau voor deze vondst met diepere lagen. De Broodje van de Zaak-waardebonnen van oktober zijn deze week allemaal uitgedeeld dus voor de bevestiging moet je nog een paar weken geduld hebben, Rob, maar het komt altijd goed.

En dan geven we nu (met een lichte huivering…) het woord weer aan u.

 

 

 

17 reacties

  1. Als die meneer vandaag klaar is met zijn werk, gaat ie thuis weer verder met de legosteentjes

  2. “ Hij denkt zeker dat ik in dat natte zand ga zitten, nou dat zullen we nog eens zien .“

  3. Zullen we doen wie de mooiste foto’s maakt? Ik met mijn telefoon, of u met die grote telelens?

  4. Kijk, deze stratenmaker zit op zijn knieën,, zodat jullie straks over een strak geplaveid straatje kunnen lopen

  5. Kijk, stratenmaker wilde ik worden; geen gezeur van ouders en vervelende kinderen!!!

  6. Dit is Johan Diekman, heb ik nog in de klas gehad. Altijd bereid een steentje bij te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin