Foto 44: verzin en win…

Van sint naar kerst. De overgang kan niet duidelijker worden wergegeven dan met de opgaven van deze en afgelopen week. De nieuwe opgave is geschoten aan de Zwarteweg. Meestal zie je mensen (kinderen!) pas in het nieuwe jaar slepen met kerstbomen. Deze mevrouw loopt voor de troepen uit. U kunt er vast wel wat mee…

Over de winnaar van afgelopen week is lang gediscussieerd. Veel inzendingen waren van hetzelfde (hoge) niveau. U heeft allen meer dan uw best gedaan en kwam met mooie vondsten. Niet altijd even flatteus doordat sommigen van u in de moeder van het meisje een oma zagen…

De winst gaat naar Ingrid Kempers. “Mam, moet mijn verlanglijstje links of rechts gepost worden?” Ze mag in dorp de Watertorentjes van Vooges incasseren en vervolgens door naar Jamin in de Ophelialaan. Daar krijgt ze van Joke Meijer ook iets lekkers.

Foto Arjen Vos (AV) 

21 reacties

 1. Een kerstboom slepend door Aalsmeer,
  geëscorteerd door guur naargeestig weer.
  De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken
  éénmaal thuis worden kaarsen aangestoken.
  De boom uitgepakt en versierd,
  het hindert niet dat buiten de wind giert.

 2. Zo dit is het zwaarste netje met inhoud, volgende week nog een rollade in een netje en een netje mandarijnen, dan zit ik er met kerst tenminste NETJES bij.

 3. Als vrouw laten zien wie het sterke geslacht is… de kerststress krijgt mij er niet onder. Eerst een boom naar huis slepen, optuigen en na de kerst weer aftuigen en slepen naar de kerstboomverbranding!

 4. Goed voorbeeld voor de Aalsmeerse politiek. Eindelijk eens geen kat in de zak gevonden.

 5. Feminisme ten top: wij vrouwen trekken zelf ‘de boom des levens’ wel voort.

 6. Zo, op naar het Malieveld om te demonstreren voor de terugkeer van de kerstbomenverbranding.

 7. De buit is binnen. Pfffff … wat een gesleep. Wat ben ik blij dat wij een Chanoekia hebben.

 8. Verzoek van bovenstaande kerstboom aan burgemeester van Aalsmeer: Laat mijn laatste uur eindigen met uw VONK-VERDER in brandweers vreugdevuur, zodat ik terugkeer als STOF in de natuur.

 9. KERSTBOOMGRUWEL! Meedogenloos omgezaagd, geplet vervoerd, door diverse mensen opzij gegooid, eindelijk gekozen, in dwangbuis over straat gesleept, schroeven in mijn stam gedraaid, ga voor goud of zilver, maar krijg gekleurde ballen, kop er af geknipt voor de piek, in stress geschoten laat ik mijn naalden vallen, en dan krijg ik ECHTE KAARSJES, en laat het LICHT stralen en wens dan iedereen fijne dagen toe. In januari, dan tot slot verhakseld, of hopelijk door de brandweer dan verbrand, dat is mijn lot!!

 10. Als we helemaal ‘afgetuigd’ zijn van het sjouwen, dan slepen we ons elk jaar ook weer vol goede moed door de opgetuigde kerstdagen.

 11. De witte en de zwarte Sint hebben met hun gekleurde en bizar uitgedoste Pieten, het land weer verlaten. Nu de kerstboom.. Die mocht gewoon groen blijven toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel