Foto 430: verzin en win

(Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. De route tussen Spoorlijnpad en Stommeerkade was afgelopen weken het meest besproken stukje steen van Aalsmeer en omstreken. Wilde de gemeente er grotendeels een veilige fietsstraat van maken waarbij auto’s en fietsers van dezelfde baan gebruik zouden maken, staken de omwonenden daar een stokje voor met petities en andere vormen van protest. Misschien zou een inloopmiddag waarin de voordelen uitgebreid uitgelegd werden (meer groen, fijn asfalt om op te fietsen, 30 km-zone) de mensen op andere gedachten brengen. Maar nee hoor, niks van dat al. Bewoners bleken onvermurwbaar en klemden zich bijkans vast aan het in hun ogen veel veiliger vrijliggende fietspad.

Uitkomst van dit kortstondige participatieproces is dat het huidige tracé een opknapbeurt krijgt en dat de fietsstraat van de baan is. De heuvel van Ketelhuis naar Stommeerkade, te zien op de foto hierboven, zal hoe dan ook voor sommige fietsers een flinke kluif blijven. Wel belooft de gemeente het kruispunt voor fietsers en wandelaars bovenaan de Stommeerkade aan te pakken. Hoe precies is nog niet duidelijk. Hoe dan ook, genoeg aanknopingspunten voor ‘verzin en win’, dachten wij.

(Foto Jaap Maars)

De opgave van vorige week bracht waarachtige pareltjes voort. Het zat hem met acht inzendingen niet in de kwantiteit maar in de kwaliteit want wat zagen we door de week heen mooie dichtregels voorbij komen. KCA kan voor de gedichtenavond van 2024 alvast rekenen op meer inschrijvingen, zo vermoeden wij. Was hij vorige week de ‘runner-up’, deze week kronen wij Jeroen van Dillewijn tot kampioen van de week met zijn spitsvondige dichtregels ‘Nee mallerd, ik zeg het maar één keer: Dit is geen poezie, maar een beer!’
Prachtig bedacht, Jeroen, de tegoedbon voor de Broodjes van de Zaak is voor jou.

En het woord weer aan u!

(De winnaars van januari (en een staartje van december) krijgen hun bevestiging komende week in de bus.)

19 reacties

  1. Eerste editie Aalsmeers kampioenschap veldrijden voor senioren, blijkt een groot succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin