Foto 427: verzin en win

(Foto Laurens Niezen Fotografie)

Door: Arjen Vos. Zo halverwege januari is de kop van het nieuwe jaar er wel weer af. Waar we ons in Aalsmeer en Kudelstaart afgelopen week vooral druk om maakten was: “hoe kom ik van mijn kerstboom af en hoe kan het dat ik overal op straat kerstbomen zie liggen..?”

De gewoonte om de kerstboom na verrichte dienst gewoon maar buiten op de stoep te leggen bleek altijd effectief maar lijkt na deze jaarwisseling wat te haperen. Kennelijk is het niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd massaal op jacht gaat om zoveel mogelijk bomen te verzamelen en zo de spaarpot aan te vullen. Mogelijk dat een vooraf gesteld maximum van tien bomen per kind de animo wat deed kelderen. Zo had Meerlanden er daags na de inzameling in elk geval nog een hele kluif aan om zwerfbomen van straat te plukken en alle naalden bij elkaar te harken.

Foto Jaap Maars

Genoeg achtergrondinformatie om uw pijlen te richten op de foto van Laurens Niezen die hij deze woensdag schoot aan de Dreef. We wensen u alle succes toe bij het bedenken van een origineel onderschrift/kop. Niet voordat we eerst de gelukwensen en de belofte van een Broodje van de Zaaktegoedbon overbrengen aan Alma Piké. Zij is de weekwinnares bij de foto van de brandweermannen op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie met: ‘Zullen we weer een kerstbomenfik organiseren…?’

Met de nieuwe opgave in het vooruitzicht zijn we over kerstbomen ook komende week dus nog niet uitgepraat. Zet hem op!

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin