Foto 177: verzin en win

Om het jaar te besluiten pakken we voor deze keer terug op een foto van wat langer geleden. Toen het nog volop zomer was en we in onze zwembroek genoten van zon, strand en Westeinderplassen. Bovenstaande foto is overigens ook terug te vinden op de AalsmeerVandaagkalender. Nog steeds te koop bij Boekhuis en Marskramer. Of te winnen bij deze onvolprezen rubriek.

We hadden deze week opvallend veel proza bij de inzendingen. Kerst gaf daar blijkbaar aanleiding toe. We zijn wel zeer benieuwd naar de achterliggende gedachte van Geeske Meijer, die wat ons betreft de winst in de wacht sleept met haar verhaal. U weet inmiddels wel dat we over het algemeen van kort en krachtig houden. Maar Geeskes inzending heeft wat ons betreft een bijzondere lading waar de kerstgedachte mooi in verwerkt is. Helemaal als het op realiteit gebasseerd is: 

“Door een tekort aan Nordman kerstbomen dit jaar, heeft hovenier Rutger Tas zo vlak voor de feestdagen vrijwillig zijn boom afgestaan aan een echtpaar dat misgreep naar een kerstboom. Wat een prachtige kerstgedachte! Zelf vierden hij en zijn gezin dit jaar genoodzaakt kerst rondom een kunstkerstboom…”

Hoewel van de achterkant gefotografeerd, werd inderdaad hovenier Rutger Tas herkend die hier sjouwend met een kerstboom de Historische Tuin verlaat. De BudgetBroodjes en de kalender zijn voor Geeske, wel even de bevestigingsmail afwachten.

En dan is het laatste woord weer aan u…

Foto Arjen Vos

(advertentie)

12 reacties

  1. Fort Kudelstaart neemt de nieuwe kanonnen in gebruik; niet iedereen blijkt enthousiast.

  2. Typisch het reilen en zeilen in Aalsmeer; je moet alle zeilen bijzetten om een beetje vooruit te komen en probeer dan maar met ongebroken lading weg te zeilen.

  3. Kapseizen zonder wind. Daar moet je wel een héél goede zeiler voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel