Fort bij Kudelstaart in race voor ’s lands mooiste

Fort bij Kudelstaart (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Wordt Fort bij Kudelstaart het mooiste Fort van Nederland? De verkiezing, georganiseerd door Stichting Liniebreed Ondernemen, heeft het Fort tot nu toe een plek in de top 5 opgeleverd. Ruim 1300 mensen gaven tot nu toe hun stem aan dit fort.

De organiserende stichting heeft als doel te zorgen voor een duurzame, maatschappelijke en economische benutting van de forten en waterlinies in Nederland. Met deze verkiezing worden de forten onder een breed publiek onder de aandacht gebracht. Van de in totaal 88 forten die Nederland kent, staat Fort bij Kudelstaart, tegenwoordig ook wel ‘Zeilfort Kudelstaart’ genoemd op een stevige vierde positie. Vrijdag 1 juli sluit de eerste ronde, de eerste vijf op de ranglijst gaan met behoud van stemmen door naar de finale die op 1 september eindigt. Tijdens het Forten- en Vestingfestival op 2 en 3 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Het moet gek lopen wil het Kudelstaartse fort niet bij de eerste vijf eindigen. De ranglijst ziet er momenteel zo uit: 1. Fort Pannerden 3307 stemmen, 2. Fort aan de Klop 2704 stemmen, 3. Fort Kijkduin 2250 stemmen, 4. Fort bij Kudelstaart 1356 stemmen, 5. GeoFort 1188 stemmen.

Stemmen kan via deze link.

8 reacties

 1. Meneer De Liefde,
  Zolang u gezonde bomen op het fort probeert te kappen onder het mom van essentaksterfte geloof ik niets van uw plannen. Het fort ziet er nu aanmerkelijk slechter uit dan toen u begon met uw afgekeurde plannen.

 2. Als ik mijn steun geeft aan de Werkgroep Fort Kuddelstaart van Emile Abbing, dat ben je niet gelijk een ‘vals schreeuwer’, maar maak ik een bewuste eigen keuze voor een fantastische beheersplan voor Fort Kuddelstaart in de toekomst voor alle inwoners van gemeente Aalsmeer.
  Reik elkaar de hand en peddel of zeil gebroederlijk naast elkaar, naar de overkant.

 3. Ik ben, samen met nog ruim 250 actieve en minder actieve sympathisanten van de stichting zeer benieuwd naar de nieuwe masterplannen die in het nieuwe voorontwerp bestemmingsplan zullen worden opgenomen. Dit aangezien de raad van state het bestemmingsplan vernietigd heeft omdat de vorige plannen een bedreiging vormden voor het monument. Voor ons is Fort Kudelstaart het mooiste pareltje aan de ketting van de stelling van Amsterdam. En met een passende ontwikkeling zal het dat ook blijven, voor ons en nog vele generaties na ons. Het is niet voor niets wereld erfgoed.

 4. Knap dat een ondernemer zo positief en vol energie kan blijven bij zoveel tegenwerking door een aantal mensen. Veel succes met de ontwikkeling van het fort!

 5. Dank iedereen voor de overweldigende steun! Het wordt een kleinschalig watersporthotel met een zaal van 400 m2 (en niet de 6000m2 waar de uiteengevallen AA partij en heren Abbing, Kuin, Roling en Kok maar vals over blijven schreeuwen) Dat is ook onmogelijk want fort en nieuwbouw komen niet verder dan 4200m2 vloeroppevlakte (incl gangenstelsel) Laten we positief verdergaan en van Aalsmeer een bruisend watersportdorp maken voor iedereen.
  Gewoon een mooi plan gesteund door velen in deze verkiezing! Dat geeft moed om door te gaan. Super dank. We moeten nog 3000 stemmen erbij hebben om nr 1 te worden tijdens Vuur en Licht. Dus allemaal nog even stemmen!

 6. Geweldig resultaat, Fort Kudelstaart is ook een van de mooiste forten van Nederland en ligt op een unieke plek. Dus waarom verkloten door er een parkeergarage voor bijna 300 auto’s op te bouwen, 6000m2 aan horeca en een starttoren? Hou Fort Kudelstaart in de top 5 van mooiste forten van Nederland. En wat de heer Janmaat schrijft, over de Beemster… hoeveel stemmen heeft de Beemster in deze wedstrijd? Hou Fort Kudelstaart in de Top 5 van mooiste forten en maak het nummer 1 bij een volgende verkiezing door middel van een passende bestemming en het afmaken van de restauratie en onderhoud dat nu al heel lang op zijn gat ligt. Maar gaat het niet op de laatste plaats laten eindigen door melomane plannen.

 7. Mooi dat ze zo hoog staan. Nu nog meer nuttig maken. Laat meneer liefde zijn gang gaan. Ik was in fort beemster prachtig dat past hier ook. De gemeente raad ligt toch overhoop. Aa heeft het ook opgegeven dus kuin tijdperk voorbij. Maak er iets moois van meneer liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin