Forse schade Aardbeienbrug bij vervangen rijplaten

Door: Arjen Vos. Nog een laatste klus restte de bruggenbouwer voordat de Aardbeienbrug definitief opgeleverd kon worden. Alleen de rijplaten moesten vervangen worden omdat deze niet geschikt waren voor zwaar verkeer. Bij die werkzaamheden ging het gisteravond gruwelijk mis. De gehele opbouw klapte naar beneden waarmee de brug dermate is beschadigd dat hij vermoedelijk deels terug moet naar de werkplaats.

Het geheel biedt een trieste aanblik, Een flinke scheur in het hout en metaal dat krom getrokken is. Hoe het precies kon gebeuren dat ‘de hef’ naar beneden klapte is nog onderwerp van onderzoek. Volgens een omwonende gebeurde het bij het losmaken van de spanbanden. “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen,” liet deze weten.

Projectleider Frank van den Boogaard van aannemer Van Steenwijk kan en wil over de aanleiding nog niet veel zeggen maar baalt enorm. “We gaan het vandaag inspecteren en kijken dan hoe we het oplossen. Eerst moeten de werkzaamheden aan het brugdek worden afgerond en moeten we zorgen dat alles veilig is.”

Het zit de aannemer duidelijk niet mee met de brug. Eerder reed er een vrachtwagen tegenaan waardoor de hamei beschadigd raakte, toen de kwestie met de rijplaten en nu dit. “Ik heb er mijn buik wel even vol van,” aldus Van den Boogaard. Op vragen als: hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren en wat de financiële consequenties van de schade zijn, wil hij niet vooruitlopen.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie

 

4 reacties

  1. In de hele opbouw zitten enorme scheuren in het hout. Ik heb een tweede beschadiging door een vrachtwagen al aan de gemeente gemeld. Met het loslaten van een plaat naast het ontstane gat ziet een leek dat de constructie niet deugt. Dat kan niet goed blijven gaan. Scheuren gaan inwateren, nachtje vorst erover en dan dondert het in zijn geheel in elkaar.
    Uithuilen en helemaal opnieuw beginnen met een andere aannemer en de kosten verhalen op de huidige?

  2. Deze aannemer is dus duidelijk niet geschikt valt onder de categorie prutser,welke ambtenaren zijn hiervoor verantwoordelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel