Fietsbrug Middenweg weer blikvanger

Tegen de brugleuning aangereden op de Middenweg en dwars op de weg terechtgekomen? Hoe kan dat nou? Het is toch een fietsbrug? Gisteren moesten politie en ziekenwagen er op die plek aan te pas komen om de nood te lenigen.

De fietsbrug is al jaren een gewilde passage voor automobilisten die van de N201 naar Oosteinde willen of omgekeerd. Dagelijks gaan naar schatting tussen de 150 en 200 auto's de brug illegaal over, zonder dat er een haan naar kraait. De tijdelijke Middenweg moest er van de gemeente komen om de verkeerssituatie te normaliseren, maar daar heeft de Raad van State twee maanden geleden een stokje voor gestoken.

Onderzoek veiligheid
De gemeente heeft echter niet stilgezeten. Ze heeft het bureau BVA Verkeersadviezen uit Zwolle de verkeersveiligheid laten onderzoeken. Voor een bedrag van € 4187,50, zoals blijkt uit antwoorden van B&W op schriftelijke vragen van de HAC-fractie.

Inmiddels ligt er een rapport. Komende dinsdag bespreekt B&W de uitkomsten en vervolgens wordt ook de gemeenteraad geïnformeerd. Daarna wordt het verkeersrapport openbaar gemaakt.

 

 

Eén reactie

  1. Voor een paar tientjes kun je een definitieve afsluiting voor auto’s maken, maar de gemeente geeft liever meer uit, ze komen er makkelijk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel