Fiets/voetpad vernoemd naar Lenie van der Meer

Het pad tussen Zwarteweg en zwembad (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. De Commissie Naamgeving Openbare Ruimte Aalsmeer heeft voorgesteld om het fiets-wandelpad tussen Zwarteweg en De Waterlelie te vernoemen naar Lenie van der Meer. Volgens de commissie zijn de verdiensten van de in 2013 overleden zwemlerares van dien aard dat een pad met haar naam gerechtvaardigd is.

Van der Meer gaf vanaf 1960 reguliere zwemlessen in het Oosterbad. Tussen 1990 en 2007 zette ze zich als trainster in voor zwemmers met een beperking, uitmondend in de door haar opgerichte stichting Meer Armslag waarin minder valide zwemmers in clubverband (Oceanus) kunnen trainen. De stichting is nog steeds actief, nu onder de hoede van haar zoon Mike van der Laarse.

Lenie van der Meer aan de rand van zwembad De Waterlelie (Foto archief Jaap Maars)

Drijvende kracht
Zelf was Lenie ook een talentvol zwemster en behaalde medailles op Europese en Wereldkampioenschappen. Het is niet alleen de zwemsport waarin ze actief is geweest. Ook bij Turnvereniging Aalsmeer (TVA) was ze een drijvende kracht achter met name de twirling en majorettes en bij de Stichting Welzijn Ouderen Aalsmeer (SWOA) zette ze zich in om alarmknoppen bij de mensen te installeren. Dat juist het pad van en naar de Waterlelie haar naam krijgt is uiteraard een bewuste keuze. Het advies van de naamgevingscommissie is overgenomen door het college. Wanneer het bordje officieel geplaatst wordt is nog niet bekend.

6 reacties

  1. Wat gaaf dat zij op deze manier nog in onze gedachten zal zijn. Vergeten wordt zij gelukkig niet! Dik verdiend!

  2. Mooi en zeer verdiend. Top dat Aalsmeerders die veel voor ons dorp hebben betekend vernoemd worden.

  3. Mooie keuze. Leni heeft veel bijgedragen aan het zwengeluk van mijn zonen Remco en Matthijs en mijn man. Nu een fietspad naar haar genoemd is is een kleine waardering voor alles wat zij voor het Aalsmeerse zwemmen gebracht heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin