Fakkeloptocht tegen coronamaatregelen

Door: Arjen Vos. Een klein groepje mensen liet vrijdagavond in dorp weten de coronamaatregelen meer dan zat te zijn. Op de oproep die op Facebook werd gedaan om mee te lopen in een fakkeloptocht kwamen welgeteld veertien mensen af. Volgens initiatiefnemer Remie Fiege was de demonstratie bedoeld om vooral ondernemers maar ook andere mensen die lijden onder de lockdown een hart onder de riem te steken.

Hoewel de aankondiging van een fakkeloptocht tamelijk dreigend klonk, ook in het licht van de activist die afgelopen week met een fakkel voor het huis van D66minister Sigrid Kaag had staan zwaaien, was de demonstratie in dorp niet bedoeld om te provoceren, zo laat Fiege weten. “Rellen was absoluut niet onze insteek. We wilden zichtbaar zijn op straat om ons ongenoegen en onze zorgen kenbaar te maken over de maatregelen die veel ondernemers treft. Ik werk zelf in de bouw en heb het hartstikke druk maar ik ken ondernemers die op omvallen staan. En dat terwijl de zogenaamde essentiële winkels wel gewoon open mogen blijven.”

Goede voeding en vitamine D
Wat Fiege betreft zou er een veel breder debat gevoerd moeten worden over hoe om te gaan met het virus. Ook met wetenschappers die het over een andere boeg gooien.”Ik ben geen viroloog maar denk dat het goed is dat er ook naar andere aspecten gekeken moet worden. Bijvoorbeeld naar het belang van goede voeding en mensen stimuleren vaker naar buiten gaan om vitamine D binnen te krijgen.”

Slapende kinderen
Aan de hoeveelheid deelnemers aan de demonstratie wil Fiege geen waardeoordeel hangen. “Het verzet groeit wel. Natuurlijk is het makkelijker om anoniem via de sociale media je stem te laten horen en het weer werkte vrijdag ook niet echt mee om de straat op te gaan maar voor mij was het toch geslaagd. We waren zichtbaar met ons ongenoegen.”

De paar handhavers die vooraf gealarmeerd waren over de ‘avondwandeling’ die om zeven uur bij het Molenplein aanving, bleven op afstand en hoefden niet in te grijpen. Al hadden ze vooraf wel verzocht of de demonstranten het rustig wilden houden om geen slapende kinderen wakker te maken.

Foto’s Jaap Maars

 

Lees vorig bericht

AutoMaatje gouden greep en uitkomst voor velen

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Flitsbouw’


11 Reacties

 • De meerderheid van Nederland zit niet op dit sneue gebeuren te wachten. Serieus. De overgrote meerderheid is dit soort demonstraties zo verschrikkelijk zat. De stelligheid waarmee al die onzin de wereld ingegooid wordt is werkelijk stuitend. Wie zijn jullie nou helemaal ? Zeker geen wetenschapper, geen medicus, geen viroloog, geen bestuurder. Alleen maar mensen met een van internet geplukte mening. Stop er mee. We zijn allang weer op de terugweg. Dit is zo kansloos.

 • Vrijdagavond wederom een fakkeltocht om aandacht te vragen voor de impact die de maatregelen hebben op de ondernemers en de gehele maatschappij

 • Er is teveel druk op de zorg. Maar niet door het virus. Dat komt door de bezuinigingen. In 2020 zijn er, midden in een zogenaamde pandemie, 3 ziekenhuizen gesloten en 27000 zorgverleners gestopt met hun werk. Afgelopen jaar was het niet veel beter. Inmiddels is bekend dat er zeker 15000 mensen minder zijn overleden dat jaar dan gemiddeld in de 10 jaar daarvoor. En nu liggen er plannen om nog eens een flinke bezuiniging door te voeren. Dit terwijl er nu nog weinig corona slachtoffers meer zijn, maar des te meer mensen met vaccinatieschade. Ik kom uit de zorg. Tientallen jaren geleden hadden we 2500 ic bedden. Nu inmiddels rond de 1000. Terwijl de bevolking met enige miljoenen is gestegen. De druk op de zorg is een politieke keuze. Geen gevolg van een pandemie.

 • De corona is het probleem niet. Het probleem is dat er zo veel mensen tegelijk een beroep op de zorg doen waardoor anderen niet meer behandeld kunnen worden. Geen chemo krijgen, operaties niet doorgaan etc. Er zijn nu al tienduizenden operaties doorgeschoven met alle gevolgen van dien.

 • Overal zijn de meningen verdeeld, natuurlijk ook in ons dorp Aalsmeer. Waar ik mij zelf over verbaas is dat toch nog een groot deel van de samenleving blind vertrouwen heeft in wat OMT/RIVM/overheid ons oplegt. Keer op keer blijken aannames en regels onnodig of niet te kloppen. Vanmorgen lees ik het advies om buiten ook mondkapjes te gaan dragen. Ronduit belachelijk. En toch zijn mensen hier voorstander van. Want de wetenschap… Geeft maar weer aan dat veel mensen niet de moeite nemen om zich goed te informeren over een onderwerp voordat een mening gevormd kan worden. Intussen hebben we van het Corona virus zelf bijna geen last meer. Helaas wel van het OMT/RIVM en het belachelijke beleid. Ik wens iedereen, en ook alle ondernemers, heel veel succes.

 • Ik vind refereren aan de wetenschap, die zo enorm zijn best doet ons door een pandemie heen te loodsen, zeer bijzonder. Als er iets niet wetenschappelijk wordt aangepakt dan is het deze pandemie. Het is een opeenhoping van domme besluiten, maatregelen die het tegenovergestelde doen dan waar ze voor worden ingezet, niet verdragen van enig kritisch geluid, terwijl dat nu juist de definitie van wetenschap is, en inzetten van virologen die weliswaar veel weten van virussen, maar helemaal niets van ziektebeelden. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er na de eerste schrik van 2020 in maart en april, cijfermatig helemaal geen pandemie meer is. En dat is geen mening maar een wetenschappelijk feit.

 • Op de eerste plaats respect voor de groep mensen die zich inzet voor iedereen. Deze ellendige tijd gaat iedereen aan. Veel bedrijven worden ten gronde gericht op bases van aannames. Als ik mijn bedrijf ga runnen op aannames, ben ik snel kapot. Dan zal iedereen tegen mij zeggen, je kunt geen bedrijf runnen op aannames. Welnu, uw en mijn gezondheid en de adviezen van de overheid, worden gebaseerd op AANNAMES. Er klopt totaal niets van. Ik kijk naar feiten. Als je alles op een rijtje zet, kom je erachter dat wij al twee jaar (bewust) foutief worden voorgelicht. De komende maanden en jaren worden nog veel zwaarder. Ik hoop dat iedereen goed gaat zoeken naar informatie. Kijk eens verder dan de (staats) nos en de dagbladen. Op internet is ALLES te vinden. Ga in gesprek met elkaar. Vraag eens aan die ander wat hem beweegt. En belangrijk, hou respect voor elkaar. Ik ga er vanuit dat iedereen op zijn of haar manier zijn best doet.

 • De laatste reactie vraagt om enige opheldering.

 • De wetenschap doet haar uiterste best deze pandemie de kop in te drukken en dan proberen
  u en de uwen het nog moeilijker te maken.

 • Nou Fred, wetenschappers zeggen hetzelfde. Blijf vooral uw kop in het zand steken en volg een mislukte dierenarts, arts die op de zwarte lijst staat en een basisschoolleraar die familie in de farmaceutische wereld heeft.

 • Het klopt meneer Fiege, u bent geen viroloog of wetenschapper maar u oppert vitamine D en goede voeding om het Coronavirus te verslaan. Een viroloog gaat u toch ook niet vertellen hoe u met bakstenen moet omgaan? Ik vind de Corona maatregelen ook niet leuk maar ik laat de oplossing graag over aan de wetenschap.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *