Ezels en wildebeesten bij jarig Boerenvreugd

De ezels waren in trek

Door: Arjen Vos. Groot feest bij Boerenvreugd afgelopen zondag. De kinderboerderij pakte uitgebreid uit vanwege het dertigjarig bestaan. Op 6 november 1993 opende koningin Beatrix het destijds tienduizendste project van Jantje Beton. Liever een verjaardagsfeestje in de zomer dan in de winter, had het bestuur gemeend. En gelijk hadden ze want de zonnige omstandigheden trokken extra veel mensen naar het Hornmeerpark.

Met het doorknippen van het lint werd het Wildebeestenpad geopend

Om de dertigste verjaardag te markeren heeft Boerenvreugd in samenwerking met partners als onder meer JOGG en verzekeraar Zorg en Zekerheid de afgelopen tijd een interactieve speurtocht ontwikkeld die begint bij de ingang van de kinderboerderij en ongeveer een kilometer lang is. Langs dit zogenaamde ‘Wildebeestenpad’ zijn dertien paaltjes te vinden met daarop een afbeelding van een wild of minder wild dier. Door de QR-code te scannen komen de dieren op het mobiele scherm tevoorschijn met daarbij vragen en opdrachten. Een originele manier om kinderen kennis bij te brengen, buiten te laten spelen en in beweging te krijgen. Precies de zaken waar genoemde partners voor staan.

Boerenvreugdbestuurders Martine Noordhoek en Cees Hageman zijn blij met het cadeau van de gemeente

Onschatbare waarde
De route werd door burgemeesters Gido Oude Kotte en Stan van Kessel officieel in gebruik genomen door het doorknippen van het lint. Even daarvoor was de dertigjarige al verblijd met een cheque van duizend euro. Deze werd door bestuursleden Martine Noordhoek en Cees Hageman bijzonder dankbaar in ontvangst genomen. Lange tijd hoefde Boerenvreugd niet te rekenen op financiële ondersteuning vanuit de gemeente en moest het zich vooral zelf zien te bedruipen maar tijden zijn veranderd. Op een dag als deze werd nog eens duidelijk hoe zeer de kinderboerderij in een behoefte voorziet. Niet alleen voor bezoekers waarbij de kinderen van destijds nu met eigen kinderen en zelfs kleinkinderen tot de bezoekers gerekend mogen worden, ook voor de medewerkers van Ons Tweede Thuis en de vrijwilligers is de boerderij van onschatbare waarde. De burgemeester ervaarde het zondag zelf aan den lijve. Na de officiële handeling ging de ambtsketen af en nam hij uitgebreid de tijd om met zijn kinderen op avontuur te gaan.

Kees Tromp met een van zijn ezels

Ezels knuffelen
De pakweg 250 kinderen die op het verjaardagsfeestje afkwamen vermaakten zich opperbest met tal van spelletjes en genoten van de suikerspinnen die werden uitgedeeld. Hoogtepunt naast het wildebeestenpad was de aanwezigheid van een handvol ezels die Kees Tromp vanuit zijn welbekende Ezelkeet had meegenomen. De dieren konden uitgebreid geknuffeld en geborsteld worden, een gelegenheid waar kinderen zeer gretig gebruik van maakten.

(Foto’s Arjen Vos) 

Eén reactie

  1. Heel mooi. Een top plek met veel toegevoegde waarde. Bezoekers maar ook medewerkers worden blij op deze locatie. Het is een begrip geworden en gaat nu al van generatie naar generatie. Als een aantal succes volle ondernemers jaarlijks iets doneren blijft boerenvreugd behouden/bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel