‘Extreem positieve reacties’ na Vuur en Licht

De start van het vuurwerk was bijna drie minuten eerder dan de bedoeling was. “Door een klein foutje begon het iets te vroeg,” vertelt mede organisator Ap Eigenhuis, “toen was er geen weg meer terug. Maar we kijken zeer tevreden terug op het evenement. We krijgen van alle kanten extreem positieve reacties.'
 
Dat het direct na de laatste reeks vuurpijlen met bakken uit de lucht kwam en niet tijdens de show, was een mooie meevaller. Veel toeschouwers reageerden met de nodige nonchalance en humor op de verkoelende bui. Het aansluitende optreden van zangeres Ruby van Urk bij de Watertoren viel ook niet geheel in het water. Er bleven genoeg liefhebbers om het feestje verder te vieren.
 
Effecten
“We waren eigenlijk vooral blij dat de wind eerder op de avond wat was gaan liggen,” zegt Eigenhuis, “regen kan nog wel met vuurwerk, maar als het hard waait, verwaaien de mooie effecten die van tevoren bedacht zijn.”
 
Dat was nu niet aan de orde. Het vuurwerk deed precies wat het moest doen: een knallend en spetterend spektakel geven.
 
Van verre
Volgens Eigenhuis hebben ook de echte vuurwerkliefhebbers het Aalsmeerse evenement ontdekt. “Er zijn mensen die van verre komen en alle vuurwerkshows aflopen. Via sociale media hebben we begrepen dat die ook zeer enthousiast waren.”
 
Beetje stroef
Voorafgaand aan het vuurwerk was er de Verlichte Botenshow. Ook daar hebben veel mensen plezier aan beleefd. Naar schatting waren er volgens Eigenhuis zo'n 500 vaartuigen op het water. “Het begin verliep een beetje stroef. De boten die vanaf de Kleine Poel via het Zwet naar de Ringvaart voeren, kwamen de boten tegen die vanaf Leimuiden aan kwamen varen. Dat gaf even wat oponthoud maar meer dan tien minuten vertraging leverde het niet op.”
 
Verrassing was de aanwezigheid van Lange Frans die een optreden verzorgde op de boot van Patrick de Groot.
 
Awards
De Vuur en Licht-awards gingen bij de kleine boten naar Ron Weij (skeletten) en bij de grote boten naar Remco Maarsen (trein). Over drie weken mogen de winnaars de prijs officieel in ontvangst nemen.
 
Volgend jaar vindt het spektakel plaats op 2 september. Eigenhuis belooft dat het vuurwerk dan nog mooier zal zijn dan dit jaar.
 
Foto: de boot van Ron Weij won de award in de categorie 'Kleine boten'. Foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie
 
(advertentie)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin