Extra vliegherrie Aalsmeerbaan, negen dagen lang

Vanaf komende maandag wordt de Aalsmeerbaan negen dagen lang vaker gebruikt dan 'normaal'. Dat is het gevolg van regulier onderhoudswerk aan de Polderbaan, waar Schiphol tegelijkertijd ook de baanverlichting vernieuwt. De extra inzet van de Aalsmeerbaan heeft betrekking op de nachtelijke uren, tussen 23.00 en 6.00 uur.

Niet alleen over de Aalsmeerbaan, ook over de Zwanenburgbaan zullen meer vliegtuigen gaan. Schiphol meldt dat daarvoor ontheffing is verleend. “Het afwijkend baangebruik kan leiden tot extra hinder,” voegt de luchthaven eraan toe. Maandag start het werk aan de Polderbaan en het zit erop dinsdag 25 augustus aan het eind van de dag.

Meer informatie
Wie meer wil weten over bijvoorbeeld baangebruik of een klacht wil indienen, kan terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dat is het informatie- en klachtencentrum voor omwonenden. BAS is bereikbaar via de website, mail en telefonisch (020 601 5555, elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur).

Voor wie geïnteresseerd is in het actuele vliegverkeer boven Schiphol, Aalsmeer en de rest van Nederland, heeft BAS een speciale webpagina waarop de vliegtuigen met een animatie live te volgen zijn.

 

3 reacties

  1. Beste Raymond. Het is leuk gevonden loeien en koeien. Ik hoop alleen dat niet de boodschap is; van vlieg maar over Aalsmeer, want er zijn regio’s rondom Schiphol, die hun geluidsoverlast graag willen verschuiven naar Aalsmeer.

  2. Wethouder Verlaan, gaat medio September naar DEN HAAG,
    vermeld hier adviezen motivaties die hij mee kan nemen voor zijn gesprek

  3. Ongeveer half Aalsmeer “vreet” van Schiphol, direct of indirect maar toch blijven zeuren over geluidsoverlast… Das hetzelfde als een boer die blij is met zijn melkkoeien maar loopt te jammeren over het feit dat ze af en toe loeien…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel