Enthousiasme over Recreatiepark Hornmeer

Kinderen gaan 'door het lint' bij de opening van het recreatieterrein

Door: Jaap Maars. Onder grote belangstelling werd het Recreatiepark Hornmeer geopend. Veel buurtbewoners waren op het feestelijk moment afgekomen en konden nog voor de opening aan de koffie en thee. Uiteraard ontbraken kinderen van de Triade niet. De groep, bestaande uit een selectie van verschillende leeftijden, stond te trappelen van ongeduld om direct na de officiële opening het park te bestormen.

Nadat toespraken van burgemeester en Ad Rutten van Stichting Leefomgeving Schiphol was het moment supreme aangebroken; het doorknippen van het lint door kinderburgemeester Stan van Kessel. Hij werd in deze handeling bijgestaan door genoemde sprekers.

Gouden stek
Vervolgens de rondleiding door het fraai aangelegde park, ontworpen door Gauke Adamse, waarbij de jeugd tegen een tweede lint aanliep om daarna onder luid gejuich de speeltoestellen te bestormen. De jongere ouderen liepen hun eigen ronde waarbij het hondentrainingsveld bekeken werd en er grote interesse was voor het nieuw ingerichte terras van café De Gouweteen. Geïntegreerd in het park kan dat voor bezoekers wel eens een gouden stek worden.

Na afloop stond er voor de Triade leerlingen nog een ijskar klaar waar gretig gebruik van gemaakt werd. De aanwezigen waren zichtbaar en hoorbaar onder de indruk van het tot park omgetoverde voetbalcomplex. Dit Pinksterweekend zal er ongetwijfeld al veel gebruik van de voorzieningen worden gemaakt.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Desiree Bloemen)

Eén reactie

  1. Geweldig leuk park geworden.
    Jammer dat de nieuwe beplanting al voor een deel door droogte dood is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin