En de winnaar is…

We hebben duidelijk wat losgemaakt met de ‘Aalsmeerder van het Jaar’-verkiezing. Vanaf het moment dat de verkiezing werd aangekondigd tot het moment van sluiting, bleven de stemformulieren binnenstromen en werd het op de sociale media een veelbesproken onderwerp. Het idee dat twee weken geleden aan de vergadertafel geboren werd, mondde uit in een heerlijk eindejaarsitem dat menigeen bezighield. Het is jammer dat er maar eentje de winnaar kan zijn. Wie dat geworden is…? Dat leest u verderop.

Er zijn maar liefst 160 officiële stemmen binnengekomen. Met officieel bedoelen we de namen die via de mail of via het contactformulier ingediend zijn. Tellen we ook de namen die via Facebook, Twitter en in het voorbijgaan op straat werden ingefluisterd, dan komen daar nog enkele tientallen stemmen bij. We hebben echter niet het idee dat de einduitslag daardoor anders zou zijn.
 
Suggesties
Naast de 23 namen waaruit gekozen kon worden, kon u ook zelf suggesties indienen. Zo kwamen daar nog de namen bij van Jobke Vonk, Joost de Vries, Arnoud Brouwer, Nico Borgman, Jaap Overbeek, Ines van der Boon, Arie de Vos, Dick Kuin en Dirk van Leeuwen bij. Natuurlijk kon de lijst veel langer gemaakt worden. Er wordt onnoemelijk veel nobel werk verricht door Aalsmeerders en Kudelstaarters. En nobel werk is duidelijk een pluspunt als het gaat om stemmen vergaren.
 
Maar wie is het nu geworden…? Uw geduld wordt nog even op de proef gesteld.
 
Vruchten
Op de score van de genomineerden kunnen we een psychologische analyse loslaten maar dat laten we achterwege. Het is gissen waarom de ene genomineerde bleef steken op een schamel puntje en anderen uitliepen naar grotere hoogtes. Wat we wel vast kunnen stellen is dat actief zijn op social media vruchten afwerpt. De winnaar en de nummers twee en drie hebben daar namelijk handig gebruik van gemaakt…
 
Stemverklaring
Bijzonder was dat veel stemmers het niet lieten bij een stem alleen. Er werd meer dan eens een stemverklaring afgegeven. Ook werden er wel vragen gesteld. Wie die mensen op de lijst precies waren en wat zij gedaan hebben. We hebben het ditmaal bewust bij een naam en een foto gelaten om u zo weinig mogelijk te beïnvloeden. U kon (en kan) in het archief zoeken naar de verdiensten van de genomineerden.
 
Het werd al rap duidelijk dat de eindstrijd zou gaan tussen Frans Sparnaaij, Erna van den Heuvel en Ingrid Claasen. Met op enige achterstand Marjan van Houwelingen. Over deze vier mensen werd in de mailtjes veel gezegd.
 
Ingrid
Over Ingrid Claasen: “Ze zet Aalsmeer op de kaart, haar acties voor onder meer ‘Free a girl’ zijn uniek en doeltreffend, een vrouw met het hart op de juiste plaats, ze verbindt mensen.”
 
Frans
Frans Sparnaaij is volgens verschillende stemmers ”de duurzaamste ondernemer van Aalsmeer, met passie en bezieling betrokken bij de samenleving, een voorbeeld voor velen, staat garant voor zuiver werkgever- en ondernemerschap en een puur en aimabel mens”.
 
Erna
Erna van den Heuvel wordt niet alleen geroemd om haar inzet voor de Pramenrace maar ook voor de buurt waar ze woont en de website ‘Gratis of voor weinig…’ waarmee ze mensen verbindt. “Ze staat altijd voor iedereen klaar,” aldus een stemmer.
 
Marjan
Marjan van Houwelingen wordt een prachtmens en een puur mens genoemd. “Bijzonder hoe ze in het leven staat en wekelijks met haar emmertje en grijper de wijk schoonmaakt.”
 
Winnaar
Maar zoals het gaat in verkiezingen, er kan maar één winnaar zijn. En die winnaar is een vrouw. Ze luistert naar de naam… Ingrid Claasen!
 
Met 44 stemmen staat ze een straatlengte voor op Frans Sparnaaij, die met 25 stemmen tweede is. Erna van den Heuvel is met 24 stemmen nipt derde en Marjan van Houwelingen met 10 kiezers achter zich vierde.
 
Dan volgt de subtop. Nancy van Oorde (6), Ben Beka (5) en Erik van den Brun, Ad Verburg, Dick de Kuijer, Frans Huijbregts en Dirk Box kregen vier stemmers achter zich. De rest komt daarachter met een stemmenaantal variërend van drie, twee of een stem.
 
Zonnetje
We feliciteren Ingrid van harte met haar uitverkiezing tot Aalsmeerder van het Jaar en zullen haar binnenkort op passende wijze in het zonnetje zetten. Alle kiezers worden hartelijk bedankt voor het uitbrengen van hun stem.

Foto's: De top-4 van boven naar beneden, met op de eerste plaats Ingrid Claasen, Frans Sparnaaij, Erna van den Heuvel en Marjan van Houwelingen

3 reacties

  1. Ik wil alle 44 personen die op mijn gestemd hebben heel erg bedanken. Ik voel mij vereerd. Het verbinden van mensen voor, tijdens en na de netwerkbijeenkomsten van @BorrelAalsmeer is heel mooi en dankbaar om te doen. Geven loont en is vaak NIET in geld uit te drukken! Daarnaast zet ik mij voor de volle 100% in voor Free a Girl (STOP Kindermisbruik). Ik vind dat elk kind, kind moet zijn en niet opgesloten hoort te zitten in een bordeel! Ik breng het dagelijks dan ook onder de aandacht van de mensen zowel in mijn zakelijke netwerk als in de privésfeer. Daarnaast werk ik ook met veel plezier samen met alle andere vrijwilligers voor ons mooie Crown Theater in Aalsmeer. Niet alles draait om geld en als wij allemaal ons maatschappelijke steentje bijdragen, ziet de wereld er mooier uit!

  2. Mijn oprechte wensen voor de ‘menselijke’ winnaar, Ingrid Claasen!!! Laten we vooral haar ‘verbindingskracht’, tussen mensen, gebruiken als voorbeeld.
    GEFELICITEERD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel