Elke inwoner vanavond welkom op nieuwjaarsreceptie gemeente

Leuk of niet, het is ook in Aalsmeer volop receptietijd. Vanavond vindt de meest prestigieuze plaatselijke nieuwjaarsreceptie plaats, die van de gemeente. Iedere inwoner is vanaf 20.00 uur van harte welkom in de burgerzaal van het raadhuis.

Als de belangstellenden, doorgaans honderdvijftig tot tweehonderd man, binnengedruppeld zijn, steekt burgemeester Jobke Vonk haar nieuwjaarsspeech af. Het is haar tweede in die functie.

Geen incidenten
Vonk zal waarschijnlijk een opgewekter woordje spreken dan vorig jaar, toen ze furieus melding maakte van vandalisme in Kudelstaart rond de jaarwisseling. Ditmaal is de viering van oud en nieuw in alle wijken van Aalsmeer volgens de gemeente “zonder noemenswaardige incidenten” verlopen.

“We kunnen tevreden terugkijken op een rustige, gezellige jaarwisseling. Ook bij het vreugdevuur dat de jongeren in Kudelstaart organiseerden heerste een gezellige, ontspannen sfeer,” liet de burgemeester in een gemeentelijk persbericht weten.

Muziek, hapje, drankje
De receptie vanavond wordt verder opgeluisterd met muziek het Aalsmeers Saxofoonkwartet en de jongerenband Dynamic Gentlemen. Tijdens de receptie zal verder een maquette van de watertoren worden onthuld.

De gemeente streeft vanavond naar een “informele sfeer” waarin de receptiegangers elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een gelukkig nieuwjaar kunnen toewensen.

Elke partij recipieert
De politieke partijen laten vanzelfsprekend ook van zich horen dezer dagen. Alle bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, dat wil zeggen niet alleen bestemd voor de eigen partijleden.

Woensdag 7 januari is de receptie van PACT Aalsmeer. Die wordt gehouden in cultureel café Bacchus aan de Gerberastraat en begint om acht uur. Ter opening zet fractievoorzitter Ronald Fransen kort de plannen van PACT voor dit jaar uiteen.

De nieuwjaarsreceptie van Aalsmeerse Belangen is zaterdag 10 januari. Het startsein is om 16.00 uur en de locatie is Uiterweg 90a, in de schuur van het bedrijf van AB-raadslid Frits Nisters.

Gedeputeerde als gastspreker
Op vrijdag 16 januari, vanaf 20.00 uur, is het de beurt aan de VVD. Die houdt haar bijeenkomst op de Historische Tuin, bereikbaar via de brug op het Praamplein. Traditiegetrouw is er een spreker van buitenaf. Ditmaal is dat de liberale gedeputeerde Elisabeth Post, tien maanden geleden ook al te gast op een VVD-verkiezingsbijeenkomst en altijd in voor een stevig verhaal.

Zaterdag 17 januari tot slot vindt op het Surfeiland in de openlucht de nieuwjaarsreceptie plaats van Het Aalsmeers Collectief (HAC), van 15.00 tot 17.00 uur. Volgens HAC'er Bram Heijstek is dat een “gepaste locatie” voor een “zeer openbare receptie zonder overlast”. Hij kondigt aan dat er “uit principiële overwegingen geen alcohol” wordt geschonken. Op Radio Aalsmeer meldde Heijstek afgelopen zaterdag dat er geen receptie in zat, maar hij bedacht zich.

Meer CDA-leden
De enige partij die de gebruikelijke feestelijkheden al achter de rug heeft, is het CDA. De lokale afdeling hield zaterdagmiddag haar receptie bij Celieplant op Green Park Aalsmeer. Het was de derde maal dat ze de receptie combineerde met een bedrijfsbezoek. Ruim vijftig man kwam erop af, onder wie ook burgemeester Vonk, de niet-CDA-wethouders en vertegenwoordigers van de overige vier partijen.

Op het officiële deel mochten de beide christendemocratische wethouders Ad Verburg en Tom Verlaan, fractievoorzitter Robbert-Jan van Duijn en afdelingsvoorzitter Hermen de Graaf elk twee minuten spreektijd vullen. De Graaf wees erop dat de CDA-afdeling in 2014, tegen de landelijke trend in, meer leden heeft gekregen; hij telde er “bijna 130”. “Het christendemocratisch gedachtegoed leeft in Aalsmeer,” concludeerde hij.

Parel
In een persbericht noemt het CDA plantenexportbedrijf Celieplant/Bouquetnet, afgelopen zomer officieel geopend, een van de “parels van ondernemend Aalsmeer”. Wat volgens de partij zaterdag indruk maakte, waren “de concretisering van duurzaamheid, de maatschappelijke betrokkenheid, ver doorgevoerde efficiency en bijzondere marktbenadering”.

De gasten werden op het nieuwe complex aan de Japanlaan rondgeleid door de directieleden John Celie en Peter Janmaat.

Foto's: (boven) impressie van de CDA-receptie 3 januari; (onder) de rondleiding met Peter Janmaat aan het woord. (foto's CDA)

Eén reactie

  1. Zie ik het goed (nog geen nieuwe bril): twee kopjes van AB op de foto? FUSIE??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel