Een succesvolle koningsjacht

’s Ochtends om acht uur staan de eerste Oranjefans al voor de hekken op het stadsplein in Amstelveen. Want op de eerste Koningsdag bezoekt het koninklijk paar ook de gemeente waar Aalsmeer nauw mee samenwerkt. Om er, op nog geen 10 km afstand van Aalsmeer, samen met de Nederlandse bevolking het Oranjefeest te vieren. Een aantal Aalsmeerders ging 26 april op koningsjacht om een glimp op te vangen van onze Oranjes. En het is ze gelukt.

Rond kwart over negen zitten Henk en Betty Boor al op de fiets richting Amstelveen. Henk: “De koning is nu lekker dicht in de buurt, dus we willen er heen. Vorig jaar zouden we ook gaan, maar door de troonswisseling ging dat niet door.”

De glimpies van Henk
Henk staat ongeveer op de tiende rij, maar dat weerhoudt hem er niet van om een glimp van de Oranjes op te vangen. “Ik stak mijn hand zo hoog mogelijk om een goede foto te maken. Prins Constantijn kwam erg dichtbij, dus dat is een mooie foto geworden. Voor de rest zijn het meer glimpies,” vertelt hij.

“Als het koningspaar nog eens naar Aalsmeer komt, wil ik er graag naar toe. Tenzij ik weer heel lang moet wachten, want ik kreeg er wel lamme benen van.”

Oranje selfies
Margot Veenenbos en Judith Hulsbos zijn al vanaf de basisschool vriendinnen en wagen zich zaterdag ook naar Amstelveen.

Om elf uur lopen ze door de Rembrandtweg op zoek naar een goede plek. Met uitzicht op de gymnastische meiden die allerlei capriolen uithalen, zijn ze in afwachting van het koningspaar. Het valt Margot op dat niemand applaudisseert voor de gymnastische meiden. Margot: “Ze doen allerlei moeilijke oefeningen, maar niemand heeft er oog voor. Iedereen is zo in afwachting van de koning en de koningin.”

Al met al vindt ze het een hele leuke ervaring om de koninklijke familie een keer in real life mee te maken. Margot: “Het was erg grappig om te zien dat de koninklijke familie meedeed met het maken van selfies. Helaas is het mij niet gelukt.” Toch vraagt ze zich nog iets af: “Het is voor ons leuk om te zien, maar ik vraag mij af hoe de koninklijke familie dit festijn heeft ervaren. Dat zou ik nog wel eens willen weten.”

Haar goed doen
Judith van der Maarl uit Aalsmeer is een echte Oranjefan. Ze was bij de Koninginnedag in Veenendaal en bij verschillende bezoeken van Maxima. Zij heeft misschien wel de mooiste foto gemaakt.

Ze staat ter hoogte van de 50 meter lange hardloopbaan. Judith: “Het was echt super gaaf. Ik stond helemaal vooraan en ik heb Willem-Alexander en Maxima een hand gegeven. Ik ging ook nog met prins Floris op de foto, dus ik deed even mijn haar goed. Toen zei hij: 'Zal ik dan ook maar even mijn haar goed doen?' Op de foto lijken de Oranjes soms wat stijf, maar in het echt zijn ze dat niet. Prinses Aimee sloeg zelfs een arm om mij heen toen ik met haar op de foto ging.”

Gelukt
Ook uw Aalsmeerse reporter ging in alle vroegte met de bus naar Amstelveen. Twee uur in de brandende zon, camera in de hand en tussen opdringerige Oranjefans stond ik te wachten. Zou het lukken? En ja hoor, mij is het ook gelukt.

Ik stond bij het hockeyveld, waar men hoopte dat de koninklijke familie de hockeystick in de hand zou nemen. En dat deden ze. Daarnaast stonden prinses Laurentien, prinses Aimee en prins Floris op nog geen meter afstand van mij. De beelden zijn hieronder te zien. Al met al is de Aalsmeerse koningsjacht geslaagd. 

Debora Dijkstra, stagiaire AalsmeerVandaag

Foto's: Henk Boor, Margot Veenenbos en Judith van der Maarl (ook in de gallery hieronder), video (hieronder): Debora Dijkstra

 

 

Lees vorig bericht

Laatste popquiz voor de zomer

Lees volgend bericht

Kavellijst Veiling Kudelstaart bekend


1 Reactie

  • Leuk verslag en foto’s, Debora!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *