Drukke maand Voedselbank met inzamelingsacties

Het aantal klanten van Voedselbank Aalsmeer stijgt maar door. Een duidelijke oorzaak hiervoor is niet aan te geven volgens de vrijwilligers, al is het aantal klanten in de winter altijd hoger dan in de zomer. Wel zal nader onderzoek gedaan worden en gaan de mensen achter de Voedselbank praten met de gemeente. Op 4 december werd een triest record bereikt: aantal cliënten 56, het totaal aantal gezinsleden 174.

December is altijd een drukke maand en de vrijwilligers draaien overuren. Veel (spontane) inzamelacties worden gestart, waarbij ook een aantal scholen in actie komt. Zo werden de leerlingen van de OBS Samen Een en OBS Kudelstaart afgelopen week opgeroepen om gezonde en houdbare etenswaren mee naar school te nemen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven.

Kerstpakketteninzameling
Ook bij de firma Carpentier aan de Oosteinderweg konden afgelopen dagen etenswaren ingeleverd worden en vandaag is er een winkelinzameling bij supermarkt Deen in het dorp. De verwachting is dat veel mensen iets extra’s kopen en dat in leveren bij de vrijwilligers.

Deze maand worden weer veel kerstpakketten uitgedeeld bij bedrijven. De Voedselbank zou het waarderen als bedrijven hun overgebleven kerstpakketten bij hen komen inleveren. Ook als medewerkers het pakket niet willen of willen doneren wordt dat toegejuicht. Er komen drie inleveradressen voor de kerstpakketten:  De Wereldwinkel in de Zijdstraat, garage Renault Nieuwendijk aan de Zwarteweg en garage Ford de Hartog aan de Madame Curiestraat Kudelstaart.

2 reacties

  1. De Voedselbank heeft niets afgewezen, maar om overleg vooraf gevraagd. Het verhaal is heel simpel. Principe is dat de Voedselbank geen voedsel koopt, maar verdeelt wat er over blijft. Gelukkig is dat heel veel en geven we dat met liefde door. HAC wilde ons een opbrengst van een collecte schenken, terwijl we liever een opbrengst van een voedselinzameling hebben. Of overgebleven kerstpakketten die we dan herverdelen. Waar mogelijk proberen we te beïnvloeden dat we gezond voedsel krijgen en doorgeven.

  2. Bijzonder. Toen HAC voorstelde een collecte te houden om kerstpakketten aan te schaffen voor de voedselbank wees de voedselbank dat op een zeer botte wijze af. Zij koopt niet, en wenst alleen gezond voedsel. Als trouwe donateur aan de voedselbank krab ik me ditmaal wel drie keer achter de oren omdat de vraag is of het bestuur van de voedselbank donaties wel waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel