Droomvariant Waterfront in 2021 opgeleverd

De ontwikkeling van het Waterfront, het gebied tussen ruwweg watertoren en Surfeiland is weer een stapje dichterbij. IMOSS bureau voor stedebouw heeft, na participatie door huidige en mogelijk toekomstige gebruikers van het gebied, drie modellen neergezet. Dinsdag is duidelijk geworden dat de gemeente heeft ingestemd met de realisatie van de droomvariant. De meest uitgebreide variant.

Er waren bewoners die juist pleitten voor de basisvariant, omdat bij die keuze de Stommeerweg en Kudelstaartseweg ongewijzigd zouden blijven. In dat opzicht is het mooi dat schetsen maar schetsen zijn. De gemeente heeft gekozen voor de droomvariant, mét behoud van de huidige situatie Stommeerweg – Kudelstaartseweg.

Landmark
De droomvariant behelst een aantal flinke wijzigingen in het gebied. Eén van die wijzigingen betreft het doortrekken van de pier en de realisatie van een waterdoorlaat om in de kom het ontstaan van blauwalg tegen te gaan. Het strandje wordt doorgetrokken richting watertoren, er komen meer bankjes, prullenbakken, douches, een buitengym en ook aan de viervoeters is gedacht. De brandweerhelling blijft gehandhaafd, er komen meer voetgangersoversteekplaatsen, meer aanlegmogelijkheden en wandelpaden. Wat er met het huidige ‘landmark’ – de grote rode boei aan het eind van de pier –  gaat gebeuren is niet duidelijk. Hij is in elk geval niet in de schetsen terug te vinden.

Het project, gefinancierd vanuit de SLS-geldpot, wordt dit jaar verder technisch uitgewerkt, zodat het volgend jaar kan worden aanbesteed. Zoals de zaken er nu voor staan, is oplevering in 2021 een haalbare kaart. Zie voor meer informatie de website van het project. 

Tekst: Mariëlle Wegman

Bron (tevens van de afbeelding): www.waterfront.nl 

(advertentie)

 

5 reacties

 1. Ik adviseer Pierre en Gerard om met fantastisch mooi weer de zwembroek aan te trekken, de zonnebril op te zetten en met een tas vol koude dranken naar het Waterfront te verhuizen. Vlij jezelf neer op een handdoek, kijk rond van wie doet me wat en geniet van de zon en je medemens. Als je tegen de avond voldaan thuis komt, zal het je een worst zijn of er nu wel of niet iemand op jouw parkeerplekje heeft geparkeerd. Mocht je er moeite mee hebben om zo maar tussen al die vreemde mensen te gaan liggen, neem de bus naar een museum, ga een stukje fietsen, zet een donkere bril op zodat je niet ziet van wat er buiten de deur gebeurt, of volg een cursus zen……

 2. misschien kan leefomgeving schiphol nog flink wat miljoenen geven voor de aanleg van parkeerplaatsen. wij als bewoners pal onder de aalsmeerbaan worden toch niet geholpen door stichting leefomgeving schiphol. h de vries

 3. Waterfront 2: Parkeer uw problemeen niet in de Hornmeer.

  Terugkomend op mijn onderstaande kritische reactie, omtrent de zekere verwachte parkeerdruk in de Hormeer, wil ik ook op positieve wijze mogelijke oplossingen aandragen:

  Uiteraard claimen de bewoners hun parkeerplaatsen niet voor zich alleen. laat dat duidelijk zijn.
  Maar bijeen te grote toeloop, komt er een enorme druk te staan op de leefomgeving.

  Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn
  ;- Laat een ludiek mooi opgekleurd treintje, zoals die ook al in vele pretparken rondrijden, dienst doen als “ophaal”en ‘wegbreng”service voor de Waterfront liefhebbers rijden tussen parkeerplaats Waterlelie en het Waterfrontstrand.
  .
  Extra attractie voor de kids en minder sjouwen voor de ouders.

  – Zet mogelijk de omliggende straten af met hekken en handhaaf erop. Alleen omwonende en visite hebben dan toestemming. Dit wordt al jaren gedaan bij het rai gebouw en andere grote evenementen, waar de toestroom voor de buurt onevenredig groot wordt.

  Het mag duidelijk zijn, dat de 1e variatie van een mogelijke oplossing voor het parkeerprobleem in de Hornmeer mijn voorkeur heeft.

  Uitwerking van dit idee, wil grrag bij u nader toe te lichten.

  Mogelijk kan hier van uit, nog meer ludieke oplossingen uit voort komen bij de bewoners en naar gezonden worden:.

  reactie naar: Waterfront@aalsmeer.nl

 4. Hopelijk is er rekening gehouden met de wind.
  vorige week met de matige storm kon ik al naar huis om droge kleren aan te gaan trekken.
  in het verleden is er ook al eens een plan uit gedacht door
  Hr .van de Biggelaar, maar ook toen gaf men al aan de westerstorm altijd een grote spelbreker zou zijn.

  Advies :als je gaat wandelen bij storm.GEEN PARAPLU MEENEMEN, MAAR EEN GOEDE REGENJAS.

 5. Een half jaar geleden schreef ik in Pennenstreek 247 Lager wal: ‘Dan is er door het Amersfoortse bureau IMOSS het plan Waterfront ontwikkeld: een wandel- en fietsboulevard en verlengen van het Surfstrand tot aan de Watertoren. Er komen fiets-parkeerplekken. Over auto’s wordt niets gezegd. Die moeten maar ergens in de Hornmeer gaan staan.
  Voor het verkeer dat op weg wil naar die andere trekpleister, het Fort Kudelstaart, is er door stoplichten en de nieuwe fiets- en voetgangers-oversteekplekken geen doorkomen meer aan. Maar ach, dat strand aan lager wal is geen lang leven beschoren. Eén westerstorm en het is weggespoeld.’
  Ze zullen dat nooit toegeven, maar daar is kennelijk naar geluisterd: de pier wordt verlengd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin