DownTown Ophelia, een dag vol vrolijkheid

Dikke pret met de party poppers tijdens de opening

 

Door: Arjen Vos. Groot feest tijdens de zesde editie van DownTown Ophelia afgelopen zaterdag. Een braderie in combinatie met talloze activiteiten waarbij het podium tussen Geraniumstraat en Begoniastraat het epicentrum vormde.

Een vuurspuwende ‘Vermakelaar’

De doelgroep, mensen met een beperking, beleefde een dag vol intense vrolijkheid die om tien uur startte met een spectaculaire opening. Opgewarmd door Dweilorkest ‘Dorst’ uit Mijdrecht, kregen de aanwezigen een act voorgeschoteld van de Aalsmeerse jongleur Erik Borgman en zijn duomaat ‘De Vermakelaar’. Met een scala aan grappen, grollen en onverwachte wendingen waarbij burgemeester Oude Kotte en kinderburgemeester Vera Keessen zichzelf als zowel meewerkend als lijdend voorwerp beschikbaar stelden, werd de toon gezet.

Met party poppers mochten de deelnemers de dag vervolgens knallend openen. Een aantal ging aan de slag bij ondernemingen in de winkelstraat maar ook werd deelgenomen aan demonstraties, optredens en workshops. Het geheel werd aan elkaar gepraat door een onvermoeibare Sasja Brouwers die liet blijken een warm hart te hebben voor iedereen die het podium betrad en daar iets van zijn of haar kunsten tentoon spreidde. Voor het eerst was er geen modeshow maar een talentenjacht waarbij uiteindelijk alle deelnemers tot winnaars werden uitgeroepen. De dag werd afgesloten met het nieuwe smakelijke toetje: ‘Culinair Aalsmeer’.

Polonaise tijdens de optredens

‘Super tevreden’
Bestuurslid van stichting DownTown Ophelia en tevens eigenaar van drogisterij Etos Frank Wind kijkt ‘super tevreden’ terug op de dag die volgens hem gesmeerd verliep. “Een bui aan het begin was eigenlijk het enige smetje, verder was het allemaal fantastisch. Een loterij waarbij alle 2400 loten verkocht zijn en er heel veel gedoneerd is om het evenement ook volgend jaar weer te organiseren. Want afgezien van heel veel steun in natura van allerlei ondernemers, hebben we ook behoorlijk wat kosten.”

Goodwill onbetaalbaar
Wind erkent dat het vanwege de afgezette straat voor een aantal ondernemers, waaronder hijzelf, een mindere dag was qua omzet maar zegt ook dat de goodwill die dit evenement veroorzaakt onbetaalbaar is. “Hiermee zetten we de straat maatschappelijk gezien op de kaart en mensen die hier zaterdag geweest zijn proeven de unieke sfeer en de saamhorigheid die we met elkaar hebben.”

Nieuwe naam
Voor volgend jaar is de stichting nog aan het puzzelen voor wat betreft een nieuwe datum. Een datum die circuleerde was zaterdag 7 juni maar omdat deze in het Pinksterweekend valt, wordt er waarschijnlijk toch nog geschoven. Wat ook anders wordt is de naam van het evenement. Frank: “We vinden DownTown Ophelia een geweldige naam maar als daardoor gedacht wordt dat het alleen voor deelnemers is met het syndroom van Down, vinden we dat jammer en moeten we iets anders bedenken.”

(Film: Sjors Rijkmans, foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van Bakkerij Vooges)

 

 

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Wat een mooi feest jammer dat wij er zelf niet bij konden zijn.
    Hoop op volgend jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin