DownTown geslaagd ondanks gestrande openingsact

Ondanks het ontbreken van de openingsact toch een knallende opening (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Dat de openingsact met pech langs de A4 stond was gelukkig voor de organisatie van DownTown Ophelia geen voorbode voor een dag vol bloopers. Zelfs het stralende weer was zaterdag geen belemmering voor deelnemers en publiek om naar de Ophelialaan te komen. Het werd een vrolijke dag met vermaak voor iedereen en een hoofdrol voor mensen met een beperking

Lees verder onder de video van Laurens Niezen Fotografie

 

Toen duidelijk werd dat de geplande spectaculaire opening toch echt niet door kon gaan werd het startschot gegeven door burgemeester Oude Kotte die na een kort woordje samen met een aantal deelnemers serpentineknallers liet afgaan. Aansluitend konden de 70 die zich vooraf hadden aangemeld hun werkplek innemen bij de diverse winkels, horeca, kappers en kramen. De organisatie had voor iedereen een overzichtelijk schema gemaakt wanneer ze op welke locatie verwacht werden. Dankzij hun opvallende roze petten waren ze overal duidelijk herkenbaar. Deze dag, die voor de vijfde keer werd georganiseerd, toonde opnieuw aan dat mensen met een beperking van betekenis kunnen zijn in de maatschappij.

Geen last van de warmte
Volgens Ingrid Kranenburg, een van de organisatoren en zeven jaar geleden ook mede-initiator, liep iedereen de hele dag met een glimlach rond. “We waren bang dat door het warme weer minder mensen zouden komen maar dat was gelukkig niet zo. Mensen leken ook helemaal geen last van de warmte te hebben. En als dat wel zo was dan zochten ze een schaduwplekje onder een boom op,” aldus Ingrid die de modeshow als het absolute hoogtepunt van de dag beschouwt.

Misschien september
Voor volgend jaar staat de DownTown Ophelia nog niet op de kalender. Voor het stichtingsbestuur is het nog zoeken wat nou de beste tijd in het jaar is om het evenement te organiseren. Na maart, mei en juni zou het kunnen dat de keuze volgend jaar op september valt. De beslissing daarover wordt in een later stadium genomen. Overigens was nog gepoogd om de gestrande openingsact op de snelweg tegemoet te komen en de spullen ter plekke over te laden maar daar stak de ANWB vanwege veiligheidsredenen een stokje voor. Dus ook later op de dag geen spectaculair optreden. Jammer was het uiteraard wel maar deelnemers en publiek leken zich dankzij het volop aanwezige andere vertier, toch eenvoudig over die teleurstelling heen te kunnen zetten.

3 reacties

  1. Wij van kei tof.aalsmeer.e.o en GeLucK-art hebben een fantastische dag gehad met een hoop kleine en grote kunstenaars en kunstenaressen.

  2. Ook wij van ” S.A.M Creatief ” hebben genoten van alles wat er die dag werdt georganiseerd,en uiteraard van de éxtra verkoop hulp in onze kraam,ik zeg op naar volgend jaar.

  3. En wat was die spectaculaire openingsact dan wel? Jullie maken het wel spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin