‘Downers’ mochten gezien worden tijdens DownTown Ophelia

Een evenement met een boodschap. Dat was volgens de organisatie de insteek van DownTown Ophelia afgelopen zaterdag. Deelnemers met een verstandelijke beperking stonden centraal in het feestgedruis van de Ophelialaan. Zij lieten zien over allerlei talenten te beschikken.

De intocht achter Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart was voor veel mensen al een kippenvelmomentje. Daarna verzorgden goochelbroers Roy en Justin Huiskens de magische opening en mocht Karen Koeslag haar kunstwerk onthullen. Samen met kunstschilder Michael Glanz had zij een houten ballon beschilderd die als aandenken aan de dag op de muur naast kledingwinkel Teddy’s komt te hangen. Burgemeester Nobel wenste de organisatoren, vrijwilligers, sponsors en de deelnemers vervolgens een fantastische dag toe.

Zelfvertrouwen
Ruim 100 deelnemers hadden zich opgegeven. Allen herkenbaar aan de knalgele t-shirts en een button met de tekst 'VIPersoneel'. Ze mochten aan het werk in alle winkels, op de braderie, bij de kappers en in de horeca.

Schijnwerpers
Hoogtepunt was de modeshow. Kledingwinkels Mitchjo, Denise Fashion, Gentlemens Place en Teddy’s hadden de deelnemers in de kleren gestoken voor de catwalk. Dorcas had twee trouwjurken geschonken waarmee twee jongedames zichzelf in de schijnwerpers plaatsten. Ze stalen de show en gaven hun plekje voorop het podium niet meer prijs. Toen een van de deelnemers zich er met zijn coole zonnebril op tussendoor probeerde te wurmen, werd hij door een van de bruiden aan zijn jasje getrokken en weer naar achter gebonjourd. 

De kappers uit de straat en de visagiste van Etos zorgden dat alle deelnemers glamourachtig voor de dag kwamen. Het werd een feestje op het podium en sommigen waren bijna niet van de catwalk af te slaan.

De hele dag was er muziek op het podium met onder meer DJ Wally, zangers Danny Terp, DJ Dennis en Sasja Brouwers waarbij het aantal decibellen soms best een tandje zachter mocht.

Loterij
Ook de loterij liep de hele dag lekker. De laatste ronde was de superloterij, waarvoor notaris Geert Laborbus speciaal naar de Ophelialaan was gekomen.  Niet alle prijzen zijn opgehaald. De prijswinnaars kunnen deze op vertoon van hun lot alsnog verzilveren bij Teddy’s. De winnende nummers zijn op de website van downtownophelia terug te vinden.

Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hengelsport Aalsmeer

(advertentie)


 

Eén reactie

  1. Beste deelnemers,
    Jullie zijn talenten met een boodschap!!
    Op naar een reguliere baan want er zit heel veel talent !!
    Ik hoop op een goede toekomst met heel veel mogelijkheden .
    Heel veel succes in jullie verdere leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin