Dorp halve dag zonder stroom

De diverse sociale media-kanalen logen er vanmorgen niet om: er was een fikse stroomstoring gaande in grote delen van Aalsmeer. Netbeheerder Liander meldde dat er in totaal 1634 aansluitingen enkele uren zonder stroom hebben gezeten.

Menig huishouden zat deze morgen in de kou en in het donker. Van een deel van de Aalsmeerderweg tot de Uiterweg, van de Dorpsstraat tot aan de Gerberastraat, om maar een paar delen te noemen. Ook het gemeentehuis werd getroffen door de storing. De afdeling Voorlichting liet weten dat de mensen die voor publiekszaken waren gekomen onverrichter zake moesten vertrekken. De geplande vergadering van het College werd 'elders buiten de deur' gehouden.

Updates
Liander plaatste op twitter meerdere updates. Aanvankelijk zouden de problemen om 6.30 uur verholpen zijn, naderhand werd dit uitgesteld tot 8.30 uur. Uiteindelijk kon in de meeste huishoudens en ook in het gemeentehuis rond 10:00 uur het licht weer aan.
 
Onder stroom
Ook ondernemers ondervonden hinder van de storingen en winkels bleven dicht. Nadat alles weer 'onder stroom kwam te staan' opende de één na de andere ondernemer gelukkig zijn of haar deuren. De bibliotheek was een van de laatste gedupeerden die weer aangesloten werd. Rond 12:30 uur ging daar de apparatuur weer aan en de deur open. Volgens de persvoorlichter van Liander was om 13:13 uur de laatste storing verholpen.
 
De storing ontstond om 4:25 uur in een trafohuisje aan de Stationsweg. “Het ging om kortsluiting in een kabel. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de werking van de grond na de afgelopen vorstperiode,” aldus de woordvoerder van Liander.
 
Foto: de bibliotheek bood middels een briefje excuus aan voor de stroomstoring. Foto Arjen Vos
(advertentie)
 

Eén reactie

  1. Dan was de Marktstraat een van de laatste die weer “onder stroom” kwamen. Tegen 12.00 uur kon hier weer het licht aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin