Dorcas twintig jaar in Aalsmeer

Door: redactie. Komende zaterdag wordt gevierd dat de Aalsmeerse Dorcaswinkel twintig jaar bestaat. Er zijn deze dag verschillende jubileumacties. In de afgelopen twintig jaar heeft de winkel bewezen op allerlei gebied van grote betekenis te zijn. Zowel voor het circulair gebruik van spullen, een nuttige besteding van vrijwilligerswerk en niet in de laatste plaats voor het genereren van geld en goederen voor (nood)hulp in vele landen.

In 1999 werd de werkgroep van Dorcas in Aalsmeer opgericht. De eerste actie was gericht op inzameling van voedsel. Daarna volgde kleding. Ook op  Corsobraderie en Geraniummarkt was de werkgroep in die tijd actief waardoor de naam Dorcas gaandeweg steeds bekender werd in Aalsmeer.

Versnippering
Omdat er tussen de ingezamelde kleding allerlei andere artikelen gevonden werden ontstond het idee om daar een winkel mee te beginnen. Er kwam een pand beschikbaar naast het Boekhuis in de Zijdstraat waar in november 2003 de eerste Dorcaswinkel startte. Het bleek een succesvolle manier om geld in te zamelen voor de projecten die Dorcas ondersteunt. Na een paar jaar betrok Dorcas de voormalige ijzerwinkel van Wilzo aan de Aalsmeerderweg. Daar konden niet alle werkzaamheden plaatsvinden. De meubelverkoop, het sorteren van kleding en opslag vonden op verschillende locaties plaats. In 2012 kwam er een einde aan die versnippering met de verhuizing naar de Turfstekerstraat. In dit veel ruimere jasje was er nu ook de mogelijkheid om kleding te gaan verkopen.

Het bleek een schot in de roos. Steeds meer mensen, ook uit de verre omtrek, weten de weg naar de kringloopwinkel te vinden zodat er altijd veel vrijwilligers nodig zijn en blijven voor allerhande taken.

Bieden op paspop
Zaterdag 25 november wil Dorcas de klanten verrassen met aantrekkelijke acties. In de meubelhal draait er een rad van avontuur en is er een bijzondere beschilderde paspop beschikbaar gesteld waar een bod op kan worden uitgebracht. De winkel is open tussen 10 en 16 uur.

(Foto’s archief AV/Jaap Maars)

5 reacties

 1. Een fijne winkel,leuk aanbod en vriendelijke vrijwilligers
  Ik kom er bijna twee keer per week en ben er dan vroeg,en heb altijd leuk contact met ook wachtende klanten
  Ga zo door met het steunen van mensen die het nodig hebben

 2. Gefeliciteerd !
  Ik werk zelf ook bij Dorcas in Sneek.
  Ik wens jullie veel succes in komende jaren en veel werkplezier gewenst.

  Groeten uit Sneek

 3. Gefeliciteerd Dorcas.
  Ik kom hier erg graag hoop dat jullie nog vele jaren bestaan.

 4. Ik kom hier heel graag bijna wekelijks. Wat ik koop schenk ik ook weer aan een goed doel. Als ik mijn slag geslagen heb ga ik naar het restaurant om koffie te drinken en een gesprek te voeren met een vrijwilliger. Voor mij is het bezoek aan Dorcas een uitje. Dank aan alle vrijwilligers, het zijn toppers! Tot ziens, Anne-Marie

 5. Van harte gefeliciteerd met jullie 20 jarig bestaan groetjes van dorcas eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin