Dorcas maakt oversteek met meubelshowroom

Onder het mom ‘Buurmans huis is slechts eenmaal te koop’ heeft Dorcas onlangs het pand aan de andere kant van de parkeerplaats weten te bemachtigen. Voor de kringloopwinkel kwam dit als een geschenk uit de hemel. De bestaande opslagplaatsen moest Dorcas namelijk op korte termijn verlaten. Niet alleen heeft Dorcas nu meer ruimte, maar bovenal een representatieve showroom voor de meubelverkoop,  

Na een periode van opknappen, reinigen, inrichten en proefdraaien, is de ruimte klaar voor gebruik. Hoewel er niet echt een officiële opening plaatsvindt, is iedereen komende zaterdag extra welkom om een kijkje te komen nemen.
 
Nieuwe stap
Dorcas is in ruim tien jaar tijd een begrip geworden in Aalsmeer en omgeving. Van Zijdstraat naar Aalsmeerderweg naar Turfstekerstraat. En nu wordt met de uitbreiding een nieuwe stap gezet. De kringloopwinkel wordt uitsluitend door vrijwilligers (200 in totaal) gerund en voorziet aan zowel de voor- als de achterkant in een behoefte.
 
Win-win
Mensen die van hun spullen afwillen, hebben een adres om het heen te brengen, mensen die spullen zoeken, komen zelden met lege handen thuis. Daarbij is de opbrengst volledig bestemd voor de armste mensen in (voornamelijk) Oost-Europa. Tevens is het voor de vrijwilligers ook een sociaal gebeuren.‘Win-win’ aan alle kanten.
 
Blij
Dick Krijger is als magazijnchef zeer blij met de uitbreiding. “We hadden de meubelopslag verdeeld over locaties aan de Zwarteweg en op de Hogedijk. Om planologische redenen konden we op allebei de plekken niet langer blijven. Toen de ruimte van de buurman vrij kwam, hoefden we niet lang na te denken. Met 1500 vierkante meter erbij zijn we 30 procent gegroeid,” aldus Krijger.
 
Overigens had het pand een paar jaar geleden ook al leeg gestaan maar was er toen nog geen behoefte aan.
 
Oppimpen
Toeval of niet, de landelijke organisatie besloot zelf onlangs de huisstijl te veranderen van rood naar blauw. Zo kon de aanwinst direct in de nieuwe kleuren worden aangepast. Mede daardoor is de entree van de dependance volgens Dick Krijger eigenlijk mooier dan die van het hoofdgebouw. “We hebben hier niet alleen een showroom, ook is er een werkplaats om de meubels die dat nodig hebben, op te pimpen.”
 
Snel gewend
Met witgeschilderde voetstappen is duidelijk hoe de route ‘loopt’ van het ene naar het andere gebouw. Niet overbodig blijkt. “Er zijn al verschillende mensen geweest die dachten dat we helemaal geen meubels meer hebben. Hopelijk zijn onze klanten snel aan de nieuwe situatie gewend,” aldus Krijger.
 
Geschoven
Zowel meubels als ‘witgoed’ hebben een plaats gekregen aan de overzijde. Zo overzichtelijk als het hier staat opgesteld, kon het nooit op de oude plek. Door de verplaatsing kwam er zoveel ruimte vrij in het hoofdgebouw dat er flink geschoven kan worden met spullen. “Het assortiment kleding wordt uitgebreid en de speelgoedafdeling  verplaatst. Eigenlijk hebben we nu meer ruimte voor alles. En dat is erg plezierig.”
 
Foto boven: de vrijwilligers van de 'maandagploeg' voor de nieuwe hal. Midden: een kijkje in de nieuwe meubelshowroom. Onder: magazijnchef Dick Krijger is blij met de uitbreiding. (Foto's Arjen Vos)
 
  – advertentie – 

Eén reactie

  1. Komen jullie ook bankstellen ophalen! Ik heb twee, tweezitsbanken blauwen stof! Zo goed als nieuw! Ik woon in Ter Aar. 0612314158.Zevenhovenseweg 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel