Doorstappen in Zijdstraat

Door: Arjen Vos. Hoewel de Zijdstraat vanwege de herinrichting al enige tijd een weinig aanlokkelijke verblijfplaats is, bleek de winkelstraat medio vorige week toch ineens populair bij een clubje mensen. Stevig stappend, dan weer inhoudend en rondkijkend trok de groep de aandacht in een periode dat er in het centrum minder leven in de brouwerij is.

“Wij zijn van wandelclub De Doorstappers, onderdeel van Amstelring en gevestigd in Hoofddorp,” laat een van de met rugzakken en stevige wandelschoenen uitgeruste wandelaars weten, “wij wandelen drie dagen in de week als dagbesteding voor mensen met beginnende dementie en maken elke woensdag een cultureel uitstapje. Dit keer was Aalsmeer aan de beurt. Mede vanwege een aantal leden in de groep dat een verleden in Aalsmeer heeft.”

Fred Landzaat op de plek waar hij vroeger kapper was

Kapper
Dat blijkt niets teveel gezegd. Een van de mannelijke wandelaars is op zoek naar de voormalige kapperszaak waar zowel hijzelf als zijn vader ooit gewerkt heeft. Stappend door het zand is die locatie snel gevonden: de interieurwinkel van Goemans was vroeger de kapsalon van de bekende kapper Landzaat. Glunderend poseert de inmiddels 73-jarige Fred Landzaat voor de winkel waar hij ooit menig Aalsmeerder een knipbeurt gaf.

Rondvaart
De wandeling door de Zijdstraat is de opmaat voor een bezoek aan de Historische Tuin en daarna een rondvaart. Op het tochtje met de boot van Henk van Leeuwen verheugen zich twee dames in het gezelschap in het bijzonder. Die hebben in hun jeugd veel op de Aalsmeerse wateren gevaren en hopen net als de oude kapper nog iets van vroeger te herkennen.

(Foto’s Arjen Vos)

 

 

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin