Dipdelegatie wint pubquiz

De winnaars Anna-Maria Giannattasio, Erik Kreike, Mariska de Graaf (stand-in voor echtgenoot Hermen)en Hans van der Meer

Door: Arjen Vos. Een pubquiz vol variatie gisteravond in het Flower Art Museum. Niet alleen kregen de twaalf teams kennisvragen maar ook doe-opdrachten voorgeschoteld zodat naast de breinbrekers ook de creatieve geest geprikkeld werd.

Bedenkers en presentatoren Ron Leegwater en Constantijn Hoffscholte moeten tijdens de voorbereiding al veel plezier in de quiz hebben gehad. Het duo had de huidige expositie in FAM over papierknipkunst, vrije vogels en stillevens als kapstok gebruikt voor een aantal uitdagende vraagstukken die verdeeld over zes rondes moesten worden beantwoord en uitgevoerd. Was het de ene keer een puzzel a la De Slimste Mens waarbij aan de hand van verschillende foto’s een link moest worden gevonden, daarna moest uit een reeks historische foto’s Aalsmeerse en Kudelstaartse plekjes worden herkend of stemgeluiden aan bekende plaatsgenoten of personen gerelateerd aan Aalsmeer, worden gekoppeld. Zo klonken onder meer de stemmen van Joop van den Ende, Bob de Jong, Bonnie St. Claire en Ebbie Tam. En wat te denken van kleedjes knippen of stillevens kunstzinnig neerzetten?

‘Welke insecten zie je hier?’ De Vreemde Vogels luisteren aandachtig naar quizmaster Constantijn

Aan elkaar gewaagd
Muziek, kunst, bloemen, geschiedenis; het kwam allemaal voorbij. En zoals te doen gebruikelijk bij een pubquiz werden de antwoordenblaadjes na elke ronde doorgegeven aan de belendende tafel waarna bij de eerste tussenstanden al snel bleek dat een aantal teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Zo bleef het tot de laatste ronde spannend wie er bij deze tweede editie van de FAM Pubquiz met de spreekwoordelijke eer zou gaan strijken.

Met slechts één punt verschil bleef de Dipdelegatie, bestaande uit Anna-Maria Giannattasio, Erik Kreike, Hans van der Meer en Hermen de Graaf de gedeelde nummers twee, Dipladenia’s en Vos & Co, voor. Het team Pi-Nuts met twee punten minder eindigde als derde. Daarna volgden respectievelijk De Vreemde Vogels, A&K Thuis, Quizzly Ladies,, Flower Power, ROSA, De Meertrosjes en Per Seconde Grijzer en werd er na de afsluitende borrel volop nagepraat over zaken als schorseneren, zinnia’s en Scott McKenzie.

(Foto’s Arjen Vos)

4 reacties

  1. Prachtige avond. En met het hele team fanatiek mee gedaan en zowaar gewonnen
    Dank organisatie. Was leuk
    Fijne feestdagen

  2. Wij hebben als Vreemde Vogels ook genoten. Heerlijke avond en we zijn best trots op onze score. Dank heren, het was erg leuk!
    En ook ik ben fan van FAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin