Dick Lookman: niks andere ombudsman

De gemeenteraad praat donderdag 2 oktober over een voorstel klachten van burgers voortaan via de gemeenschappelijke ombudsman van de metropool Amsterdam te laten lopen. Onzin, vindt Dick Lookman. In Lezerspost breekt hij een lans voor de Nationale Ombudsman.
 

6 reacties

  1. Dick Lookman; ik kan met u meevoelen, heb dezelfde ervaring gehad met de gemeenteraad. Een mail van mij naar de raad (i.v.m. manipulatie door een ambtenaar, vierde macht) viel als een steen in het water, rimpelloos en zonder het geluid plop.

  2. Gerard Zelen: ik deel uw politieke analyse niet. Een constructief college van B&W dat tot stand kwam met de kleinst mogelijke meerderheid houdt rekening met de grote minderheid. De oppositie moet dus zijn nek uitsteken, de motieven boven water krijgen en zich niet met een kluitje in het riet laten sturen. Laat dat uw mandatarissen gerust weten!

  3. Jan Tas: in een gesprek met de burgemeester overhandigde ik haar een schematisch overzicht. Toen zij mijn verzoek om dit stuk “mee te nemen in de inventarisatie van mogelijke misstanden en integriteitsschendingen” op de lange baan schoof zond ik de voorzitters van de raadsfracties kopie, met het verzoek hun verantwoordelijkheid te nemen. Wilt u het naadje van de kous, vraag het document dan op bij één van de fracties, of bij B&W. Vanzelfsprekend staat het een ieder vrij om zijn democratische rechten uit te oefenen.

  4. Zolang de politieke verhoudingen in de raad op 12 tegen 11 staan, kan een objectieve keuze voor een ombudsman het wel schudde. Een stabiel (betrouwbaar) beleid moet, ondanks deze onzalige politieke verhoudingen in de raad van Aalsmeer, gewaarborgd zijn voor de burger. Juist dan pas, is een Nationale of Regionale ombudsman niet nodig.

  5. Kom op Jan… Waar wil je heen met je verhaal? Omdat jij niet ziet wat er eventueel achter de schermen gebeurt, moeten wij dus naar de Amsterdamse ombudsman? De nationale is capabel genoeg. Geen enkele, de burger beter dienende, aanleiding om te switchen.

  6. Nationale of regionale ombudsman. Dhr. Lookman noemde in zijn brief van 20-09-2014 een zevental zaken waarbij het volgens hem gaat om lichtaardigheid (of corruptie) bij de gemeente. Ook de case van Van der Laarse wordt genoemd. In geen van bovenstaande zaken wordt vermeld dat er een beroep is gedaan op de Nationale Ombudsman. Waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin