‘Dichtbij’ stopt omdat HMC alle sites uit de lucht haalt

In een e-mail, die aan alle meeschrijvers aan de Dichtbij-sites van de Holland Media Combinatie is gestuurd, staat dat deze sites per 14 september op zwart gaan. De meeschrijvers worden bedankt voor hun moeite de afgelopen jaren. In de mail wordt nog wel gesteld dat de meeschrijvers een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de redactionele inhoud van alle Dichtbij-sites.
 
Vanaf de 14e hebben de meeschrijvers ook geen toegang meer tot het archief. Hen wordt dan ook aangeraden om zo snel mogelijk teksten en foto´s van de site af te halen en in eigen beheer te nemen, zodat deze niet verloren gaan.

Introductie nieuwe lokale sites: vandaag.nl
Uitgever Holland Media Combinatie introduceert wel 17 nieuwe lokale websites. Op vandaag.nl krijgen de lezers dagelijks een vers aanbod aan nieuws voorgeschoteld, zo wordt beloofd. Dat nieuws willen de redacties enten op de woonomgeving die, zo zeggen zij, even goed 'dichtbij' is. Het streven is om ieder in no-time op de hoogte te brengen van gebeurtenissen in de buurt. En dat waar en wanneer de lezer wil. 'Nieuws dat niemand wil missen en dat vandaag om je heen gebeurt', zo stelt het team van Dichtbij.

 
Actief betrokken
Voorlopig lijken er voor de sites van Vandaag.nl geen meeschrijvers gewenst. Er wordt nog hard nagedacht over hoe de bezoeker actief betrokken kan worden. Content plaatsen is er voorlopig dus even niet bij.
De HMC-groep laat weten dat de ontwikkeling van deze websites gefaseerd plaatsvinden. Daar kunnen meeschrijvers hun stem laten gelden, zo wordt toegezegd.
 
Eén echte AalsmeerVandaag
Als AalsmeerVandaag hebben wij het mediaconcern gefeliciteerd en succes gewenst met de nieuwe naam, die wij origineel bedacht vinden. Ook hebben we de vraag gesteld op welke manier en onder welke naam het Aalsmeerse nieuws voor het voetlicht wordt gebracht. Daar is het bedrijf schijnbaar zelf ook nog niet helemaal uit want een antwoord mochten wij nog niet ontvangen. Om u gerust te stellen: er is maar één echte AalsmeerVandaag. En dat willen we graag zo houden.
 
Arjen Vos (hoofdredacteur AalsmeerVandaag)
 
(advertentie)

 

6 reacties

  1. Het zou mij niet verbazen als EenVandaag (gestart september 2006) ook verhaal gaat halen.

  2. Het zou mij niet verbazen als EenVandaag (gestart september 2006) ook verhaal gaat halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel