Dagje bosgolf levert mooi bedrag op voor hersenonderzoek

Burgemeester Oude Kotte voert tactisch overleg met Frans Sparnaaij

Door: Arjen Vos. Om het Amsterdamse Bos voor een dag te veranderen in een golfbaan was een hele klus waar maanden voorbereiding aan vooraf ging. Het resultaat mocht er zijn. Via de 18 holes baan ontdekten de 120 spelers verdeeld over 30 flights stukken van het bos die ze veelal nog niet kenden. De grootste winst zat hem echter in de cheque die aan het einde van de dag werd overhandigd aan artsen van het ErasmusMC.

Op deze zonnige elfde editie van het door de Rotary Aalsmeer-Uithoorn georganiseerde Amsterdamse Bos Golftoernooi was burgemeester Oude Kotte de eregast. Halverwege de dag sloot hij aan bij het team van Elektroloog Frans Sparnaaij. Hoofdsponsors Hoekwater en LJ De Vries hadden de burgervader in mei ‘gekocht’ op de Kudelstaartse veiling om bij het toernooi ‘acte de présence’ te geven. De enige golfervaring waarover Oude Kotte beschikte was nog afkomstig uit zijn studententijd, hetgeen betekende dat hij in korte tijd nog wel even bijgespijkerd moest worden. De eerste bal raakte hij bepaald niet onaardig. Frans Sparnaaij was dan ook zeer te spreken over de toegevoegde aanwinst voor zijn team. “Niet alleen kon hij best een balletje slaan, het was vooral plezierig om hem beter te leren kennen,” aldus Sparnaaij die toezegde ook volgend jaar met buurman Frank de Vries hoofdsponsor te willen zijn.

Verspreid over de holes had de organisatie voor voldoende afleiding gezorgd, voornamelijk in de vorm van catering, waardoor het wachten op een vrije afslag allesbehalve vervelend was.

De uitreiking van de cheque (Foto Jaap Overbeek)

Het cricketterrein van VRA was ingericht als hoofdkwartier waar de ontvangst, het diner en de afsluitende loterij en veiling plaatsvond. Met name de veiling, met interessante kavels als vakantiehuisjes in Portugal en Oostenrijk, een sloepentocht en een elektrische fiets, zorgde er voor dat er een flink bedrag voor het goede doel werd opgehaald.

Dit jaar was het voor de derde en laatste maal dat de opbrengst bestemd is voor onderzoek naar Fronto Temporale Dementie van ErasmusMC. De artsen toonden zich zeer gelukkig met het bedrag van €56.500.

Het golftoernooi werd gewonnen door het team van De Koning uit Voorschoten. Zij namen de wisseltrofee over van Schoonmaakbedrijf De Vries dat de beker vorige editie in de wacht sleepte.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin